Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 29.04.2021 г.

Жандармерия
29.04.2021 / 09:54

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 28.04.2021 г. до 06,00 часа на 29.04.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 217 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение. Образувано е досъдебно производство в РУ-Сливен.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 56 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Съставени са 7 акт по чл.209а от Закона за здравето.

 

Нова Загора: Нерегламентирано присъединяване към водопроводната мрежа и нарушения на Закона за движение по пътищата са установени по време на специализирана операция по битова престъпност в малките населени места на община Нова Загора. Акцията е проведена на 28 април с участието на Зонално жандармерийско управление – Бургас под ръководството на Окръжна прокуратура-Сливен.

В хода на операцията са установени три случая на нерегламентирано присъединяване към водопроводната мрежа в село Караново. Извършени са проверки на адреси в селото, като в три от тях са констатирани технически изменения, които позволяват некоректно отчитане на потребената вода. По случаите в РУ-Нова Загора са образувани досъдебни производства.

Екипи на РУ-Нова Загора и жандармерия са установили водач на лек автомобил, употребил алкохол над 1,2 промила. Проверката е извършена в 16,45 часа, в района на кооперативния пазар в града. Спрян е лек автомобил „Тойота Хайлукс“, управляван от водач на 48 години от град Нова Загора. Пробата е показала положителен резултат – 1,48 промила. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

По време на операцията са констатирани множество нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредбата на общината. Осъществен е контрол на криминалния контингент и лица, склонни към извършване на противоправни деяния. Проверени са селскостопански, търговски и други обекти.

Съвместните операции на полиция и прокуратура по противодействие на битовата престъпност на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

 

Сливен: Пътно произшествие с пострадал пешеходец е станало на 28 април в град Сливен. В 16,54 часа е получен сигнал за произшествие в района на кръстовище в кв.“Речица“. 57-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Тойота“, е причинил средна телесна повреда на 59-годишна пешеходка. Жената е получила загуба на съзнание, откарана е в МБАЛ-Сливен, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев