Най-новият драйвер AMD Radeon Software разширява функциите за отдалечен гейминг и дава нови възможности за персонализация

AMD-logo
20.04.2021 / 16:22

– AMD Radeon Software Adrenalin 21.4.1 осигурява персонализирани опции за инсталация, разширена функционалност за записи и стрийминг, поддръжка на PlayReady AV1 и подобрена стабилност –

 

– AMD Link позволява отдалечен гейминг с висока производителност на Windows компютри, освен телефони, таблети и ТВ –

 

Санта Клара, Калифорния, САЩ – 20 април 2021 г. – AMD (NASDAQ: AMD) днес обяви AMD Radeon™ Software Adrenalin 21.4.1, следващото издание на софтуерния пакет за AMD Radeon графика. Драйверният комплект ще предложи на геймъри, създатели на съдържание и ентусиасти голяма яснота на изображенията, бърза реакция в игрите и разширени функции за отличен гейминг с решенията на AMD.

Разработен с мисъл за геймърите, най-новият вариант на AMD Radeon Software въвежда нови мощни функции и възможности, за да предостави завладяващо и пълно игрово изживяване. Той разполага с AMD Link за Windows®, което позволява на потребителите да се свързват с игралния си компютър от друг Windows компютър, както и от телефон, таблет или телевизор, за да играят практически от всяко място. Той също така предлага актуализиран потребителски интерфейс с редица подобрения, поискани от геймърите с Radeon, включително персонализирани опции за инсталиране и опростени инструменти за запис и поточно предаване, така че потребителите могат лесно да уловят и споделят своите незабравими игрови моменти.

Бърза реакция в игрите, живи изображения и пълноценни изживявания

AMD Radeon Software е средството за отключване на пълния потенциал в на графичните решения в игрите. Съществуващите функции като AMD FreeSync, AMD Radeon Anti-Lag и AMD Radeon Boost осигуряват високи кадрови скорости и ниска латентност, докато инструментите за разработчици AMD Radeon Image Sharpening и AMD FidelityFX гарантират наистина поглъщащи изживявания. Освен това AMD Radeon Software Adrenalin 21.4.1 включва нови и обновени функции като:

• AMD Link – Безплатно приложение, предназначено да свързва игрален РС с таблет, телефон или телевизор, а сега – с друг Windows-базиран РС. То позволява да превърнете всеки кран в игрален практически отвсякъде. Новата функция AMD Link Game дава възможност на потребител да покани приятел да се свърже към неговия РС от друга AMD Radeon система, за да играят на игри, които поддържат локален мултиплейър или режим на разделен екран. AMD Link също предлага 144 FPS (макс.), опции за стрийминг с по-висока пропускателна способност, поддръжка на 5.1 съраунд саунд и намалена латентност при стрийминг до 60 процента в CS:GO.

• Опростен потребителски интерфейс – След постъпили предложения от общността геймъри с Radeon, най-новият софтуер предлага няколко персонализирани опции за инсталация. Геймърите могат да изберат пълна инсталация или минимална инсталация с опростен интерфейс, или инсталация само на драйвера. Допълнителните актуализации включват подобрена лента за търсене, допълнителни статистики за геймплея и други.

• Разширени възможности за измерване на производителността и настройки – Потребителите вече могат да виждат параметрите на производителността на Radeon графиката и Ryzen™ процесора от едно място, включително използването на процесора, тактовата честота, температурата, напрежението, консумацията на енергия и скоростта на вентилатора, което им позволява да оптимизират по-добре общата производителност на системата и енергийната ефективност

• Разширени възможности за запис и стрийминг – чрез обединяване на всички настройки за запис и стрийминг в един раздел, новата версия на AMD Radeon Software предлага подобрения в екранния редактор, в сортирането и тагването, както и нов съветник за улесняване на потребителите на стартово ниво.

• Корекция на цветовия дефицит у потребителите – Персонализираните настройки позволяват на потребителите с трите основни състояния на дефицит на цветно зрение - протанопия, деутеранопия и тританопия - да изживяват игрите с по-ярки детайли, без това да въздейства върху производителността.

• Поддръжка на Microsoft® PlayReady AV14, – Поддръжката на PlayReady AV1 безплатен, с отворен код и уардуерно ускорен декодинг за графичните карти AMD Radeon RX 6000 серия гарантира възпроизвеждането на висококачествено, защитено съдържание.

• AMD Crash Defender – Нова функция за стабилност, за да могат системите “да остават живи,” да запазват данните и да се възстановяват напълно от възможни зависвания или сривове в някои случаи. Заедно с инструмента за докладване на бъгове - AMD Bug Report Tool - Radeon Software може да предостави по-пълна картина на евентуални проблеми, които бързо да се решават от екипите по поддръжка на AMD.

Наличност

AMD Radeon Software Adrenalin 21.4.1 може да се изтегли още днес от страницата за драйвери и поддръжка на AMD.

https://www.amd.com/en/support

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев