Сливен, кратки вечерни новини, 20.04.2021 г., вторник

Сливен
20.04.2021 / 15:49

Сливенска област е намаляла с 1 568 души за година, показват данни на Отдел “Статистически изследвания” – Сливен.

От 17 април със заповед на Областно пътно управление-Сливен е въведена временна организация, ограничаваща движението на МПС с общо тегло над 3,5 тона по пътя Елена-Сливен-Ямбол.

Продължава кампанията за даряване на кръвна плазма за пациенти с Ковид-19 – отделението по трансфузионна хематология /Кръвният център в ДКЦ-2/ на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“-Сливен ще работи с кръводарители през почивните 1 и 3 май от 8:00 до 12:00 часа.

През последното денонощие в Сливенско са регистрирани 45 заразени с коронавирусна инфекция.

Желаещите имунизация срещу COVID-19 могат да обявят желанието си при личните лекари, които от своя страна заявяват необходимите количества за седмицата към РЗИ-Сливен.

ПГПЗЕ "Захарий Стоянов" обявява благотворителна кампания под надслов "Книга донеси-добрина стори", за набиране на книги за реновираната библиотека към Читалище "Надежда" в с. Лесичери, община Павликени.

Изложба „Котленски мотиви” на сливенската художничка Дора Куршумова е уредена в Музея на текстилната индустрия в Сливен – експозицията ще гостува в музея от 22 април до 11 май 2021 г.

Форум, посветен на Плана за възстановяване на Европа организират съвместно Европейски информационен център „Европа Директно“ Сливен и Община Сливен – дискусията ще се проведе утре, 21 април от 10:30 часа, в онлайн платформата Zoom.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев