Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 19.04.2021 г.

ОДМВР-Сливен
19.04.2021 / 10:47

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 16.04.2021 г. до 06,00 часа на 19.04.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 741 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 2 нарушения. Образувани са досъдебни производства в РУ-Сливен.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 938 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Съставени са 25 акт по чл.209а от Закона за здравето.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Сливен: 29-годишен е задържан за грабеж. Криминалисти на РУ-Сливен са разкрили престъплението броени часове след получаване на сигнала. На 17 април, около 15,20 часа, до игрална зала на ул.“Г.С.Раковски“ в глад Сливен, 29-годишен мъж е отнел сумата от 20 лева от момче на 19 години. Извършителят е използвал сила и заплахи. В резултат на проведените незабавни издирвателни действия той е установен и задържан. Направил е пълни самопризнания. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Управление на нерегистрирано МПС и водачи, употребили наркотици, са установени от полицейски служители при операция по пътна безопасност в град Сливен.

На 16 април, около 16,30 часа, в кв."Сини камъни", е извършена проверка на 26-годишна жена, водач на лек автомобил „Фиат“. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. Образувано е бързо производство.

На 18 април, в 02,50 часа, в кв.“Дружба“, е спрян за проверка лек автомобил „Тойота Ярис“, управляван от водач на 28 години от град Сливен. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултата за метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

На 16 април е започнато бързо производство за управление на нерегистрирано АТВ. Водачът е непълнолетно и неправоспособно 16-годишна момче от град Сливен. Проверката е извършена в кв.“Речица“.

 

Нова Загора: 31-годишен мъж, водач на лек автомобил „Мазда“, управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена на 18 април от служители на РУ-Нова Загора. Пробата с техническо средство е показала положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. По случая е образувано бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 10 сигнала за произшествия в дните от 16 до 19 април.

Гасени са пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в отпадъци. Оказана е техническа помощ в 2 от сигналите.

 

На 16 април, в 08,22 часа, е получен сигнал за пожар в сграда на ул. „Л.Каравелов“ в град Сливен. Жилището е собственост на 73-годишна жена. Произшествието е ликвидирано от екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожена е покривна конструкция 70 кв.м. Спасена е сградата. Най-вероятната причина за пожара е строителна неизправност в коминното тяло (греда преминаваща през зида на комина).

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев