Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 15.04.2021 г.

ОДМВР-Сливен
15.04.2021 / 10:24

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 14.04.2021 г. до 06,00 часа на 15.04.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 248 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е 1 нарушение. Образувано е досъдебно производство в РУ-Сливен.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 27 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Съставени са 2 протокола за предупреждение и 1 акт по чл.209а от Закона за здравето.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Сливен: Служители на РУ-Сливен, работещи по линия на зоополиция, са задържали

31-годишен мъж, проявил жестокост към гръбначно животно. На 14 април, около 14,10 часа, е получен сигнал за простреляна женска котка в сливенския квартал „Комлука“. Извършителят е установен. Той е мъж на 31 години от същия квартал. Оръжието е иззето- въздушна пушка "Air tact hatsan“, която не е регистрирана по надлежния ред.

Извършителят е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пътно произшествие с пострадал пешеходец е станало на 14 април в град Сливен. Около 20,50 часа в района на кръстовище с булевардите „Бр.Миладинови“ и „Хаджи Димитър“ лек автомобил „Дачия Сандеро“, управляван от водач на 52 години, е ударил пресичащ на пешеходна пътека 59-годишен мъж. При произшествието е пострадал пешеходецът, който е настанен за лечение в неврохирургично отделение при МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен. Участниците в произшествието са от град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Неправоспособен водач, който системно управлява МПС, е установен от полицейски служители в град Котел. На 14 април, в 08,50 часа, е извършена проверка на 32-годишен мъж от село Градец, водач на лек автомобил „БМВ“. При проверката се установява, че водачът е неправоспособен и вече има наложено административно наказание за същото нарушение. По случая е започнато бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екип на РСПБЗН-Сливен е оказал съдействие на ЦСМП за пренасяне на болен 67-годишен мъж от жилището му на бул.“Хаджи Димитър“ до линейката.

Служители на РСПБЗН-Сливен са ликвидирали своевременно пожар, възникнал в комин на жилищен блок в кв.“Клуцохор“ в град Сливен, без да причини преки материални щети.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев