Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 14.04.2021 г.

ОДМВР-Сливен
14.04.2021 / 10:20

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 13.04.2021 г. до 06,00 часа на 14.04.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 313 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 2 нарушения. Образувани са досъдебни производства в РУ-Сливен и РУ-Нова Загора.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 43 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Не са установени нарушения.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Двама задържани при операция срещу наркоразпространението в Сливен

 

Акцията е проведена под надзора на Окръжна прокуратура

 

В началото на седмицата е проведена специализирана операция по установяване на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотични вещества, на територията на град Сливен. На 12 април в кв.“Младост“ служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР-Сливен са задържали криминално проявен 31-годишен мъж и жена на 27 години. При личния обиск и последвалите процесуално-следствени действия в обитаваното от двамата жилище полицейските служители са намерили и иззели около 37 грама кристалообразно вещество и около 22 грама суха листна маса. Веществата са били разпределени в различни опаковки, като при полевия тест са реагирали на метамфетамин и канабис. В жилището са намерени и иззети множество материали, прекурсори и приспособления за производство на метамфетамин. Първоначално двамата са задържани за 24 часа. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура-Сливен.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев