Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 01.06.2020 г.

ОДМВР-Сливен
05.04.2021 / 12:21

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 02.04.2021 г. до 06,00 часа на 05.04.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

В дните от 2 до 5 април полицейски екипи са извършили 352 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение. В РУ-Нова Загора е образувано досъдебно производство.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 45 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Съставени са 5 акта по чл.209а от Закона за здравето.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Нова Загора: 27-годишна жена е задържана от служители на РУ-Нова Загора за кражба от частен дом. Сигналът е подаден на 3 април от 74-годишния собственик. На същата дата от дома му в град Нова Загора е открадната кутия с документи. Веднага след получаване на заявлението са проведени издирвателни действия, при които е установен и задържан извършителят- криминално проявена жена на 27 години от село Караново. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при извършване на патрулна дейност в град Сливен. Днес в кв.“Дружба“ е спрян за проверка 25-годишен мъж от град Сливен. Той доброволно е предал кутийка, съдържаща наркотично вещество, което при полевия тест е реагирало на амфетамин.

Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Водачи на МПС, употребили алкохол и наркотици, са установени от полицейски екипи на РУ-Сливен. На 3 април, около 22,30 часа, в село Бозаджии, нощният патрулен екип на участък „Запад“ е извършил проверка на 50-годишен водач на лек автомобил „Форд Ескарт“. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат-1,42 промила. По случая е започнато бързо производство.

В 13,55 часа, на 3 април, на бул.“Ст.Стамболов“ в град Сливен, е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от водач на 24 години. Пробата за употреба на наркотични вещества е показала положителен резултат за канабис. По случая е образувано бързо производство.

 

Котел: Служители на РУ-Котел работят по кражба от частен дом в село Градец. На 30 март неизвестен извършител, след като е взломил прозорец, е проникнал в жилище в селото и е извършил кражба на кутия, съдържаща сумата от 420 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 14 сигнала за произшествия. Оказана е техническа помощ в 6 от случаите. Гасени са пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети в селата Самуилово, Асеновец и градовете Сливен и Котел.

 

Гасени са два пожара с преки материални щети:

Мълния е причинила пожар в къща, намираща в района на рибарниците преди разклона за сливенското село Мечкарево. Сигналът е получен на 3 април в 17,58 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Причинени са материални щети на покрива на къщата. Спасена е сградата.

Неправилно ползване на печка на твърдо гориво е причината за възникване на пожар в къща, в село Сборище. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Твърдица. Пострадали няма. Унищожени са домашно имущество, черна и бяла техника. Спасена е сградата.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев