ОДМВР-Сливен: 575 нарушения на ЗДвП за пет дни при специализирана операция по пътна безопасност в Сливенско

ОДМВР-Сливен: 575 нарушения на ЗДвП за пет дни при специализирана операция по пътна  безопасност в Сливенско
02.04.2021 / 12:30

В ход са засилени проверки на триколесни моторни превозни средства и техните водачи

 

1659 превозни средства и 1954 лица са проверени по време на специализирана операция по пътна безопасност с акцент върху движението на пешеходците, товарните автомобили и спазване правилата за движение в големите градове и пътищата между малките населени места. Акцията е проведена 26 до 31 март и е част от активните мерки по пътна безопасност, прилагани от Главна дирекция „Национална полиция”.

Екипи на пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са осъществили контрол на места с повишена концентрация на пътни произшествия в градовете и общинските пътища. Извършени са действия по недопускане на неправилно движение по пътното платно, неправилно пресичане, неправилно изпреварване, неспазване на пътните знаци, маркировка и светлинните сигнали на светофарите. Извършени са проверки за употреба на алкохол, наркотици и правоспособност в малките населени места и общинските пътни участъци.

Установени са 7 неправоспособни водачи, 2 с алкохол над 1,2 промила, 1 с наркотици, 79 не са използвали обезопасителните системи в автомобилите, 105 нарушения от пешеходци. 346 са нарушенията на скоростните режими. Общо установените нарушения на ЗДвП са 575- съставени са 4472 фиша и 128 акта.

 

От 30 март е в ход специализирана операция по съблюдаване правилата за регистрация и движение на триколесни моторни превозни средства. Полицейските екипи проверяват за правоспособност, регистрация на съответното МПС, възрастта на водачите и притежаваната категория, използването на защитни каски, преминат технически преглед и други.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев