Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 02.04.2021 г.

ОДМВР-Сливен
02.04.2021 / 10:09

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 01.04.2021 г. до 06,00 часа на 02.04.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 453 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение. В РУ-Нова Загора е образувано досъдебно производство.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 55 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Съставени са 4 протокола за предупреждение и 2 акта по чл.209а от Закона за здравето.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Сливен: Притежание на наркотици са установили полицейски служители при извършване на патрулна дейност в град Сливен. Тази нощ в 02,15 часа, на бул.“Хаджи Димитър“ е спрян за проверка 27-годишен мъж. В него е немерена суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Трима са задържани в РУ-Сливен за сбиване в село Селиминово. На 01 април, около 15,10 часа, в местността „Памуклука“, е възникнал спор между роднини, който е прераснал в сбиване. Причинени са леки телесни повреди на двама мъже на 43 и 27 години. Полицейските служители, отзовали се на сигнала, са овладели ситуацията. В РУ-Сливен са отведени и задържани за 24 часа трима мъже на 47, 39 и 29 години от село Селиминово. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: В РУ-Нова Загора е започнато бързо производство за управление на лек автомобил с поставени регистрационни табели, издадени за друго МПС. Проверката е извършена на 1 април в село Любенец, в хода на операция по контрол и пътна безопасност в малките населени места и общинските пътища. Полицейските служители са установили, че 34-годишният водач на лек автомобил „Фолксваген Шаран“ е неправоспособен, а поставените регистрационни табели са издадени за лек автомобил „Опел Вектра“.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев