Epic Games и AMD вдигат продуктивността на разработчиците на игри в отдалечен режим

AMD-logo
30.03.2021 / 14:56

30 март 2021 г. – Сега, когато геймингът е все по-разпространен в Европа, компютърните игри не само забавляват геймърите в режим на локдаун – те ангажират и разработчиците, за да създават световете на игрите от вкъщи. Дистанционната работа на инженери и разработчици крие своите рискове поради евентуалните ограничения на домашния хардуер, и на екипите остава по-малко време за тестване на нови ефекти и функции. Но когато разполагат с по-мощна технология, създателите на игри могат да отделят нужното време за истински креативна работа и в домашни условия.

AMD съобщава за нова „история на успеха“ с Epic Games – компанията зад Fortnite, както и Unreal Engine 4 използвана в Мандалорецът, Междузвездни войни: Епизод IХ (Star Wars: The Rise of Skywalker), Игра на тронове на HBO и Westworld. Да бъдеш на върха на индустрията за дизайн на игри изисква както креативен дух, така и използване на технология, за да могат екипите спокойно да работят отдалечено. Точно това Epic успява да постигне с AMD.

Подобряване на продуктивността при работа отдалечено

Epic Games решава да даде възможност на своите инженери да работят бързо и ефективно от вкъщи по време на пандемията и започва да инсталира работни станции с Threadripper и Threadripper PRO. Новите чипове Threadripper с голям брой ядра и високи тактови честоти позволяват на създателите на игри да работят с по няколко проекта едновременно и да вдигнат своята продуктивност.

“Докато потребителите в офисите спестяваха от 10 до 15 минути, потребителите у дома започнаха да спестяват часове,” каза Пат Суонсън, ИТ инженер в Epic Games. “Други така се впечатлиха от параметрите на работа на своите колеги, че започнаха сами да си купуват процесори Threadripper за своите инсталации у дома.”

Екипът на Epic съобщава, че преминаването към Threadripper процесори е създало големи вълнения. “Нищо не може да се сравни с това, което един Threadripper 3990X прави за какъвто и да било бюджет,” казва Суонсън. “Можех да поискам от друг производител да ми изпрати чип за 20 000 долара, и Threadripper пак щеше да излезе наравно с него или да го победи. Тук не става въпрос за парите като някаква пречка, а за съотношението цена-производителност. Преценката си я направете сами.”

Ускоряване на работните задачи

Epic Games трябваше да опрости процеса на компилиране на код и да постигне по-кратки времена за итерации и шейдинг. Бързото компилиране и изчисляване с приближения е критично за качеството, но екипът не можеше да намери решение, което предлага както висока тактова честота, така и голяма степен на паралелизъм в изчисленията.

Заменянето на предишните процесори за работни станции с AMD Ryzen Threadripper се превръща във “вододел” за фирмата. При Unreal Engine, в теста на билда на вътрешен енджин конкурентният процесор прави изчисленията за 46 минути и 43 секунди, докато Threadripper 3970X с 32 ядра се справя само за 15 минути и 12 секунди – за по-малко от една трета от времето.

“С Threadripper ние успяваме да компилираме енджина много по-бързо, отколкото бихме могли преди “, каза Ник Пенуордън, вицепрезидент инженеринг в Epic Games. „Това е огромен тласък за ефективността на всички инженери в екипа. Колкото по-малко време отделят за компилиране на код, толкова повече време могат да отделят всъщност за разработка и тестване на функции, и работа по подобряване на Unreal Engine. “

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев