Красимир Митев: Замайват ни с проекти за стадиони и колодруми, а децата ни играят на студа!

Красимир Митев
30.03.2021 / 11:17

“Децата го обичат, и го гледат с респект. Изгражда ги ежедневно пред очите ни”, разказват родителите на над 100 деца, трениращи във Футболна Школа “Ника”, гр. Сливен, на която Красимир Митев е мениджър и треньор. След като завършва Международни Икономически Отношения, той се насочва към спортната педагогика и решава че нещото което го прави щастлив е да учи младежите на спорт, правила и дисциплина. Семеен, с две деца, мениджърът отделя от малкото си свободно време, за да се включи в редиците на „Републиканци за България”, и да агитира “За Държава с Правила” хората, които го познават и уважават. Мотивира го липсата на развнопоставеност:

„Има страшно много проблеми в спорта в Сливен. Болно ми е, че поредна зима децата в моя и други клубове в града играят на студа. Несериозно е да има изказвания от високопоставени лица, как се правят идейни проекти за Военния стадион и Колодрума, при положение, че няма един нормален физкултурен салон в училищата в града. До момента, вече трета година, не сме получили абсолютно никаква помощ, нито от държавата , нито от Община Сливен, а суми за субсидии има. Как се разпределят, обаче те, всеки може да провери.

Изключително важно е да се създадат нормални спортни бази в училищата в Сливен, и те да бъдат отворени за клубовете след изграждането им. Не може родителите да плащат всичко, когато децата им искат да спортуват. Нали има стратегия за младежта и спорта. Къде е тя? Родители и състрадателни спонсори плащат за всичко - дрехи, транспорт за състезания, дори и за съдиите на БФС.

Спонсори не се намират лесно. За да ги стимулираме, трябва спешно да се приеме закон за спонсорството и мецанатството. Предвиждаме данъчно облекчение за търговски дружества и физически лица, които инвестират безвъзмездно финансови средства в утвърдени планове за развитието на спорта.

Нямаме бази. Необходимо е училищната спортна инфраструктура да отговаря на определени държавни стандарти. Само по този начин тя ще бъде полезна и достъпна за употреба от външни спортни специалисти, които ще имат възможност да провеждат тренировъчни занимания след приключването на учебните часове.

И в Сливен, предизборно, започна да се говори за строежи на големи спортни съоръжения. Кметът търси идейни проекти за Военния стадион и Колодрума.

Първо, трябва да се гарантира, че тези обекти ще се използват от всички клубове и ще има равнопоставеност. Не трябва да има съмнение, че тези проекти се планират, за да се защитят интересите само на определена част от спортните клубове.

Второ, изграждането на такива големи спортни съоръжения, изисква подготвени специалисти, които да ги управляват. Къде са тези специалисти?

Към днешна дата страната вече разполага с модерни спортни съоръжения, но няма никакъв капацитет за тяхното стопанисване. В следствие на това, техният потенциал стои неизползван, като същите са в тежест на държавата. Предлагаме да инвестираме активно в обучението на управленски кадри, които да повишат качеството на тяхното менажиране. Трябва да се създаде нова специалност в НСА за управление на спротни обекти, съоръжения и събития.“, разказва Красимир Митев.

“Друг голям проблем, който стои пред спортните мениджъри, които работим с деца е последващото им развитие. През последните години, много често, истински талантливи деца се похабяват, защото не се насочват в правилната посока.

Аз, и хората, които сме се обединили в “Републиканци за България” ще работим за създаване на единна структура за работа с деца и младежи в България Предвиждаме разработването на дългосрочна програма, която да подготвя на най-високо ниво новите попълнения за елитния спорт на България. По този начин ще създадем реална конкуренция за националните ни отбори, ще осигурим приемственост и ще повишим постиженията на българския спорт.”, завършва мениджърът.

ПП „Републиканци за България“ се явява на предстоящите избори с номер 21 в бюлетината.

Пълната програма на партията може да видите тук:

https://republikanci.bg/RfB_election_program.pdf

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Още снимки от новината

Пенчо Иванов

 

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев