Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 30.03.2021 г.

ОДМВР-Сливен
30.03.2021 / 10:24

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 29.03.2021 г. до 06,00 часа на 30.03.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 243 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 37 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт.

Не са установени нарушения.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Сливен: Водач с алкохол над 1,2 промила е установен от нощния патрулен екип на РУ-Сливен, извършващ редовен обход в малките населени места на общината. На 29 март, в 02,30 часа, е спрян за проверка лек автомобил „Орел“ с испанска регистрация, управляван от водач на 45 години от град Сливен. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат-1,46 промила. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 4 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети- комин на къща в град Сливен и сухи треви в село Градец. Отстранен е опасно надвиснал бетонен къс от балкон на сграда в новозагорския квартал „Загоре“.

 

На 29 март, в 12,15 часа в РСПБЗН-Нова Загора е получен сигнал за възникнал пожар в жилищна постройка в с. Стоил войвода, собственост на 58-годишен мъж. Произшествието е ликвидирано от един екип на районната служба ПБЗН. Пострадали Унищожени са покривната конструкция на къщата, дограми и покъщнината. Нанесените щети и причината за възникване на пожара са в процес на установяване.

 

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев