Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 24.03.2021 г.

ОДМВР-Сливен
24.03.2021 / 10:41

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 23.03.2021 г. до 06,00 часа на 24.03.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 408 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 41 проверки на места за обществено ползване / заведения,магазини, бензиностанции, игрални и фитнес зали / и в градския транспорт.

Съставени са 7 акта за неносене на защитни маски.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Сливен: Специализирана операция на полиция и жандармерия в малките населени маста на община Сливен. На 23 март съвместни екипи на РУ-Сливен и Зонално жандармерийско управление – Бургас са извършили обход на селата Сотиря, Горно Александрово, Калояново, Драгоданово, и други, обслужвани от участък „Петолъчка“, като и селата Стара река, Бяла, Чинтулово и Селиминово, обслужвани от участък „Запад“. Операцията е предимно с превантивна цел, насочена към малките населени места- осъществяване наблюдение и контрол на лица, склонни към извършване на противоправни деяния, срещи със самотно живеещи възрастни хора и установяване на нарушения по Закона за движение по пътищата.

В хода на операцията е установен случай на нерегламентиран превоз на хора. В село Сотиря екип на жандармерията е спрял лек автомобил „Фолксваген Поло“, управляван от мъж на 45 години от град Сливен. При проверката се установява, че водачът извършва нерегламентиран превоз на пътници срещу заплащане. По случая е образувано досъдебно производство.

В село Горно Александрово е установен неправоспособен водач, който управлява лек автомобил „БМВ“ с прекратена регистрация. На водача е съставен акт за административно нарушение.

При извършения контрол по спазване на ЗДвП в селата и на междуселищни пътни участъци са санкционирани 14 водачи, нарушили ЗДвП. Съставени са 7 акта и 7 фиша.

Специализираната операция в малките населени места на община Сливен продължава.

 

Притежание на наркотични вещества са установили полицейски служители при осъществяване на патрулна дейност в град Сливен. На 23 март, около 23,35 часа, в кв."Дружба", при извършване на проверка на 32-годишна жена от град Сливен са намерени и иззети две пликчета, съдържащи марихуана. Жената е отведена в РУ-Сливен и задържана за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

На 23 март, в 19,10 часа, е получен сигнал за пожар в жилище, обитавано от жена на 72 години, в сливенския кв.“Сини камъни“. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Няма пострадали. Причинени са материални щети. Причината за пожара е забравена храна на котлона от собственичката на жилището.

 

Гасени са пожари, възникнали в отпадъци и ел.инсталация на балкон в жилище в град Сливен и запален комин в град Котел. Произшествията са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев