Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 22.03.2021 г.

ОДМВР-Сливен
22.03.2021 / 12:50

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 19.03.2021 г. до 06,00 часа на 22.03.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

В дните от 19 до 22 март полицейски екипи са извършили 1052 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 4 нарушения. Образувани са досъдебни производства в РУ-Сливен, Котел и Нова Загора.

Оказано е съдействие на РЗИ за връчване на предписания и установяване на карантинирани лица.

Извършени са 264 самостоятелни и съвместни проверки с РЗИ-Сливен на места за обществено ползване/ заведения,магазини, бензиностанции, игрални и фитнес зали / и в градския транспорт. Съставени са 2 протокола за предупреждение и 16 акта по чл.209а от Закона за здравето.

На 19 март в град Сливен е проведена специализирана операция с участие на служители на РЗИ и РУ-Сливен, за осъществяване на контрол по изпълнението на разпоредените противоепидемични мерки със Заповед на министъра на здравеопазването и спазване заповед на директора на РЗИ Сливен. Извършени са проверки в заведение „Грация“ – не са констатирани нарушения; в заведение Холивуд е установено, че извършва дейност след 22:00 ч. , изготвен е констативен протокол от служители на РЗИ; при проверка на заведение „Хемингуей“ е установено, че не извършва дейност.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Котел: Иззето незаконно оръжие, установено нарушение на карантина и задържани за наркотици при операция на полицията в Котел. Акцията е проведена на 19 и 20 март с цел противодействие на престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества, продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни лица и присъствието им на обществени места след 22.00ч. без пълнолетен придружител. Извършени са проверки на превозни средства, игрални зали и питейни заведения. Осъществен е контрол на криминалния контингент. Установени са трима непълнолетни на обществени места, на родителите са съставени актове по Закона за закрила на детето. В хода на операцията в 02,00 часа на 20 март в град Котел е извършена проверка на лек автомобил „Сеат“, управляван от водач на 20 години от същия град. В него са намерени две пликчета, съдържащи канабис и метамфетамин.

61-годишен мъж е задържан за незаконно притежавано оръжие- ловна пушка.

Установен е 27-годишен мъж от село Ябланово, нарушил карантина.

По случаите са образувани бързи и досъдебни производства.

 

Нова Загора: Двама водачи на МПС, употребили наркотици, са установени от полицейски служители в град Нова Загора. На 19 март, в 13,05 часа, на кръстовище в града е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управлявано от водач на 33 години от град Сливен. При проверката за употреба на наркотици той е дал положителна проба. Задържане е за 24 часа. Образувано е бързо производство.

Днес в 02,20 часа полицейски екип е извършил проверка на 32-годишен мъж, водач на лек автомобил „Ситроен“. Пробата за употреба на наркотични вещества е показала положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Пътно произшествие с ранен е станало на път ІІ-55, в землището на село Езеро. На 19 март в 15,40 часа лек автомобил „Нисан Алмера“, управляван от водач на 33 години, се е преобърнал извън пътното платно. От произшествието е пострадала, возещата се в автомобила 38-годишна жена. Тя е откарана в МБАЛ-Сливен с фрактура на таза, без опасност за живота. Пробата за употреба на алкохол на водача е отрицателна. Участниците в произшествието са от село Млекарево. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: Неправоспособен водач, който системно управлява МПС, без да притежава шофьорска книжка, е установен от полицейски служители на главен път І-6. На 19 март полицейски екип спира за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от мъж на 33 години от село Блатец. Водачът е неправоспособен и вече има наложена административно наказание за същото нарушение. По случая е образувано бързо производство.

 

На 20 март, в 13,19 часа, е получен сигнал от тел. 112 за причинена смърт на домашно животно- куче, в сливенското село Николаево. Извършени са незабавни процесуално-следствени действия от служители на РУ-Сливен, които са установили, че 61-годишен мъж от същото село е причинил смъртта на домашното животно с незаконно притежавано ловно оръжие. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев