Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 17.03.2021 г.

ОДМВР-Сливен
17.03.2021 / 10:12

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 16.03.2021 г. до 06,00 часа на 17.03.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 286 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение, за което е образувано досъдебно производство в РУ-Нова Загора.

Оказано е съдействие на РЗИ за установяване на 12 карантинирани и близки на карантинирани лица.

Извършени са 60 самостоятелни и съвместни проверки с РЗИ-Сливен на места за обществено ползване/ магазини, бензиностанции, игрални и фитнес зали / и в градския транспорт. Съставени са 1 протокол за предупреждение и 10 акта по чл.209а от Закона за здравето.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

 

Котел: Притежание на незаконно оръжие са установили полицейски служители при проверка в частен имот, в местността „Гръцки дол“, обитаван от 56-годишен мъж от град Котел. На място е намерено и иззето самоделно огнестрелно оръжие, без разрешително. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Кражба на общинска собственост са установили полицейски служители на РУ-Нова Загора при осъществяване на патрулна дейност. На 16 март, в 11,20 часа, полицейски екип е забелязал мъж, който бута контейнер за сметосъбиране. При проверката се установява, че контейнерът е обект на кражба от тротоарната площ пред сграда на ул."П.Бакалов" в град Нова Загора. Мъжът е на 46 години, криминално проявен за кражби. Задържане е за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 

Сливен: На 16 март, в 14,30 часа, е подадено заявление за кражба на платно от винил от билборд на бул.“Банско шосе“ в град Сливен. По случая в РУ-Сливен е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев