Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 16.06.2020 г.

ОДМВР-Сливен
16.03.2021 / 09:53

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 15.03.2021 г. до 06,00 часа на 16.03.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 308 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение, за което е образувано досъдебно производство в РУ-Нова Загора.

Оказано е съдействие на РЗИ за установяване на 21 карантинирани и близки на карантинирани лица.

Извършени са 60 самостоятелни и съвместни проверки с РЗИ-Сливен на места за обществено ползване/ магазини, бензиностанции, игрални и фитнес зали / и в градския транспорт. Съставени са 5 акта по чл.209а от Закона за здравето.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Нова Загора: В РУ-Нова Загора е образувано досъдебно производство за управление на нерегистрирано МПС. Проверката е извършена на 15 март от полицейски служители на участък „Кв. Шести“. 20-годишен водач от град Нова Загора управлява лек автомобил „Опел Астра“ със служебно прекратена регистрация / не е регистриран от новия собственик в законовия срок/.

 

Сливен: Водач на МПС, употребил наркотици, е установен от полицейски служители в град Сливен. На 16 март, в 02,40 часа, на ул.“Ел. Багряна“, е извършена проверка на лек автомобил „БМВ Х5“, управляван от мъж на 38 години от град Сливен. При проверката за употреба на наркотици той е показал положителен резултат. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 5 сигнала за произшествия през изминалото денонощие. Гасени са пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци, без да причинят преки материални щети, в селата Жеравна и Гергевец. Оказана е техническа помощ в два от случаите.

Своевременно е ликвидирано произшествие със забравена храна върху газов котлон на тераса в жилище, в сливенския квартал „Република“. При инцидента няма пострадали, не са причинени преки материални щети.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев