Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 15.03.2021 г.

ОДМВР-Сливен
15.03.2021 / 10:51

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 12.03.2021 г. до 06,00 часа на 15.03.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

В дните от 12 до 15 март полицейски екипи са извършили 1198 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Извършени са 211 самостоятелни и съвместни проверки с РЗИ-Сливен на места за обществено ползване и в градския транспорт. Съставен е 1 протокол за предупреждение и 20 акта по чл.209а от Закона за здравето.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Котел: Притежание на наркотици са установили полицейски служители на РУ-Котел при извършване на патрулна дейност на 13 март. Около 18,30 часа, в района на бензиностанция „Петрол“, е извършена проверка на лек автомобил „Пежо 306“, управляван от мъж на 62 години. В автомобила са установени двама 25-годишни криминално проявени мъже от град Котел. Те доброволно са предали пакетчета, съдържащи метамфетамин. Двамата са отведени в РУ-Котел и задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство. Пробата за употреба на наркотици на водача е отрицателна.

 

Неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа са установили полицейски служители на РУ-Котел при проверка на адрес в село Пъдарево, извършена на 12 март. Имотът е обитаван от мъж на 72-годишен. По случая е образувано бързо производство.

 

47-годишен мъж от село Мокрен е задържан за 24 часа в РУ-Котел, след като при скандал е заплашил свой 46-годишен съсед с газов пистолет. Оръжието не е регистрирано по надлежния ред. Иззето е от полицейските служители, посетили сигнала за междусъседски конфликт на 14 март, в 21,05 часа, в село Мокрен. Няма пострадали. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Двама мъже на 20 и 31 години от град Нова Загора са задържани в момент на предаване на покривна конструкция на пункт за изкупуване на черни и цветни метали. При проверката се установява, че металната конструкция е обект на кражба и е част от покрив на склад за гориво-смазочни материали, собственост на софийска фирма. Двамата са отведени в РУ-Нова Загора и задържани за 24 часа. Нанесената щета е в процес на установяване.

 

Криминалисти на РУ-Котел работят по сигнал за присвояване на парична сума. На 13 март служител във фирма от град Ямбол е падал заявление за извършено присвояване на сумата от 7800 лева от техен обект в град Нова Загора. Извършват се процесуално-следствени действия. По случая има заподозряно лице. Работата продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

 

Водач с алкохол над 1,2 промила е установен от полицейски служители в село Кортен. Проверката е извършена на 13 март, около 21,00 часа. Спрян е лек автомобил „Нисан“, управляван от водач на 53 години от същото село. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат-1,82 промила. По случая е образувано бързо производство.

 

Сливен: 23-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Мерцедес“, е задържан за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. Проверката е извършена на 14 март, около 23,00 часа, на бул.“П.Хитов“ в град Сливен. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за метамфетамин. Мъжът е оказал съпротива при извършване на проверката и е направил опит да попречи на органите на реда да изпълнят служебните си задържания. Той е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 10 сигнала за произшествия през дните от 12 до 15 март.

 

Оставена без надзор печка на твърдо гориво е причинила пожар в къща, намираща се в сливенското село Сотиря. Сигналът е получен на 14 март в 10,19 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожено е домашно имущество и 15 кв.м. покривна конструкция.

 

Сливенски пожарникари са спасили 20 декара иглолистна гора. На 14 март, в 13,25 часа, е получен сигнал за пожар, възникнал в трудно достъпен телен, западно от Хамам баир. Произшествието е ликвидирано своевременно от 4 екипа на РСПБЗН-Сливен, без да причини преки материални щети. Причината за пожара е запалване на сухи треви и храсти.

 

На 14 март екип на РСПБЗН-Сливен се е отзовал на фалшив сигнал за пожар в кв.“Дружба“. В 19,20 часа жена е подала сигнал за горящ апартамент в съседен жилищен блок. При пристигането си дежурният екип е установил, че няма пожар в апартамент, а се вижда отражение от огън запален на площадката пред блока.

 

Оказано е съдействие на екип на ЦСМП-Сливен за пренасяне на болен 88-годишен мъж от дома му до линейката. Своевременно са ликвидирани пожари, възникнали в отпадъци и сухи треви в Сливен, Котел и Твърдица.

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев