Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 11.03.2021 г.

ОДМВР-Сливен
11.03.2021 / 10:17

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 10.03.2021 г. до 06,00 часа на 11.03.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 322 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Извършени са 46 самостоятелни и съвместни проверки с РЗИ-Сливен на места за обществено ползване и в градския транспорт. Съставени 4 протокола за предупреждение е 4 акта по чл.209а от Закона за здравето.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Котел: Иззето е незаконно оръжие и боеприпаси при специализирана операция на РУ-Котел. При проверка в частен имот в село Медвен е установено, че 39-годишен мъж държи без необходимото разрешително ловна пушка, модифицирана въздушна пушка и боеприпаси за тях. Оръжията са иззети. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 

Служители на РУ-Котел са задържали 31-годишен мъж, извършител на множество кражби, който се укрива от органите на реда. Обявен е за издирване на 9 март. След проведени издирвателни действия той е задържан на 10 март в село Градец. Отведен е в РУ-Котел. Повдигнато му е обвинение по досъдебно производство на Районна прокуратура-Сливен.

 

29-годишен мъж е задържан за кражба на хранителни продукти от търговски обект в град Сливен. На 10 март служител в абукта е подал заявление за кражба на продукти на стойност 70 лева. След проведените издирвателни действия извършителят е установен и задържан. Той е криминално проявен мъж на 29 години от град Сливен. Задържан е за 24 часа. В хода на работата по случая се установява, че в продължение на месец задържаният е извършвал серия от кражби на продукти от същия търговски обект. В РУ-Сливен е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Детска игра с кибрит е причинила пожар в къща на ул. „Св.Св. Кирил и Методий“ в град Сливен. Сигналът е получен на 10 март в 11,47 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Причинени са материални щети- 20 кв.м. опушени стени и унищожено домашно имущество. Спасена е сградата.

 

Строителна неизправност в коминното тяло е причина за възникване на пожар в къща в местността Чучурка, край град Котел. Къщата е собственост на 44-годишен мъж. Сигналът е получен в 22,04 часа на 10 март. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Котел. Пострадали няма. Унищожена е покривна конструкция 10 кв.м. Спасена е сградата.

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев