Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 08.03.2021 г.

ОДМВР-Сливен
08.03.2021 / 10:12

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 05.03.2021 г. до 06,00 часа на 08.03.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

В дните от 5 до 8 март полицейски екипи са извършили 1012 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 2 нарушения. В РУ-Сливен и РУ-Нова Загора са образувани досъдебни производства.

Извършени са 106 самостоятелни и съвместни проверки с РЗИ-Сливен на места за обществено ползване и в градския транспорт. Съставени са 4 протокола за предупреждение и 13 акта по чл.209а от Закона за здравето.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Котел: Полицейски екипи на РУ-Котел са установили водач на МПС с фалшива шофьорска книжка по време на операция по пътна безопасност. На 5 март в град Котел е извършена проверка на 34-годишен водач на лек автомобил „Ауди А6“, който е представил неистински СУМПС и контролен талон, издадени на негово име/чужд образец/. По случая е образувано досъдебно производство.

26-годишен мъж е хванат да управлява лек автомобил „Фолксваген Голф“ с концентрация на алкохол 1,21 промила. Проверката е извършена на 5 март в град Котел. По случая е започнато бързо производство.

На 6 март в село Пъдарево е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“ без регистрационни табели, управляван от водач на 53 години. Автомобилът не е регистриран по надлежния ред. По случая е започнато бързо производство.

 

Нова Загора: Полицейски служители на РУ-Нова Загора работят по сигнал за присвояване на чужди движими вещи. На 5 март 58-годишен мъж е подал сигнал, че два леки автомобил-ВАЗ 2107 и ВАЗ 2101, негова собственост, са продадени без неговото знание. Автомобилите са били оставени на съхранение от заявителя в чужд имот, собственост на 55-годишна жена от същото село. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Водач, употребил наркотици е установен от полицейски служители в град Нова Загора. На 7 март, в 01,20 часа, в района на кръстовище с улици "Цар Освободител" и "Петко Енев", е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген Шаран“ , управляван от водач на 24 години от същия град. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 

Сливен: 41-годишен жител на град Ямбол е хванат за управлява МПС след употреба на наркотични вещества от служители на РУ-Сливен. Проверката е извършена на 7 март в село Гергевец. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за метамфетамин. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН- Сливен са се отзовали на 15 сигнала за произшествия в дните от 5 до 8 март. Своевременно са ликвидирани пожари, без да причинят преки материални щети, възникнали в сухи треви, отпадъци и комини в градовете Нова Загора, Сливен, Котел и Твърдица, като и в селата Радецки, Раково, Калояново, Пет могили, Чинтулово и Градец. Оказана е помощ на екип на ЦСМП за пренасяне на болен 73-годишен мъж от дома му до линейката.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев