Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 04.03.2021 г.

ОДМВР-Сливен
04.03.2021 / 11:07

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 02.03.2021 г. до 06,00 часа на 04.03.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

В дните от 2 до 4 март полицейски екипи са извършили 952 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение, за което в РУ-Сливен е образувано досъдебно производство.

Извършени са 32 самостоятелни и съвместни проверки с РЗИ-Сливен на места за обществено ползване и в градския транспорт. Съставен е 1 акт по чл.209а от Закона за здравето.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

 

Сливен: 38-годишна жена е хваната с 64 дози наркотик при специализирана операция на полицията в Сливен. На 9 март е осъществена акция по установяване на лица, разпространяващи наркотични вещества на територията на квартал „Надежда“. Криминалисти от участъка са извършили проверка на 38-годишна жена. Тя доброволно е предала 64 станиолови пликчета и 7 броя найлонови торбички, съдържащи зелена листна маса, която при полевия тест е реагирала на синтетичен канабиноид. Общото количество на иззетото наркотично вещество е около 200 грама. Жената е отведена в РУ-Сливен и задържана за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа са установили полицейски служители на РУ-Котел. При проверка в село Градец е установено некоректно отчитане на потребената ел.енергия в дома на 53-годишен мъж. По случая е започнато бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са гасили пожари, възникнали в сухи треви и отпадъци в селата Ценино, Самуилово, квартал ДЗС в Нова Загора и местностите „Хамам баир“ и „Батмиш“ в Сливен. Произшествията са ликвидирани своевременно, без да причинят преки материални щети.

Оказана е помощ на екип на ЦСМП-Сливен при пренасяне на болен 70-годишен мъж от дома му до линейката.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев