Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 02.03.2021 г.

ОДМВР-Сливен
02.03.2021 / 09:38

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 01.03.2021 г. до 06,00 часа на 02.03.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 342 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Извършени са 165 самостоятелни и съвместни проверки с РЗИ-Сливен на места за обществено ползване и в градския транспорт. Съставени са 33 протокола за предупреждение.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Сливен: Притежание и употреба на наркотици са установили полицейски екипи при извършване на патрулна дейност в град Сливен. На 1 март, в 09,40 часа, в кв. „Младост“, е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от водач на 36 години от град Сливен. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. Водачът е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Днес, в 00,15 часа, на ул.“Верила“ е извършена полицейска проверка на 21-годишен мъж от град Сливен. В него е намерено пликче, съдържащо бяло кристалообразно вещество, което при полевия тест е реагирало но амфетамин. Мъжът е задържан за 24 часа в РУ-Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Криминалисти на РУ-Нова Загора работят по сигнал за взломна кражба от къща в кв.“Шести“. За времето от 15 февруари до 1 март неизвестен извършител е проникнал в дома на 36-годишен мъж и е извършил кражба на телевизор, битова техника, покъщнина, кларинет марка "Зеф", кабели за озвучителна апаратура и други вещи. Нанесената щета е в процес на установяване. Извършен е оглед, предприети са процесуално -следствени действия. Образувано е досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев