Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 01.03.2021 г.

ОДМВР-Сливен
01.03.2021 / 11:16

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 26.02.2021 г. до 06,00 часа на 01.03.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

В дните от 26 февруари до 1 март полицейски екипи са извършили 901 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 11 нарушения. Образувани са досъдебни производства -1в РУ-Сливен, 6 в РУ-Твърдица и 4 в РУ-Нова Загора.

Извършени са 165 самостоятелни и съвместни проверки с РЗИ-Сливен на места за обществено ползване и в градския транспорт. Съставени са 3 протокола за предупреждение и 26 акта, по чл.209а от Закона за здравето.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Сливен: Водач с алкохол 3,23 промила е задържан в РУ-Сливен. Мъжът е причинил пътно произшествие в района на кръстовището с бул.“П.Хитов“ и ул.“Д. Димитров“ в град Сливен. Инцидентът е станал на 28 февруари в 19,05 часа. 39-годишният водач на лек автомобил „Опел Зафира“, при извършване на ляв завой е отнел предимство на лек автомобил „Шкода“. При произшествието няма пострадали. Причинени са материални щети. Пробата за употреба на алкохол на водача на лекия автомобил „Опел“ е показал положителна проба- 3,23 промила. Той е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители в град Сливен. На 26 февруари, около 14,30 часа, е извършена проверка на 26-годишен мъж в района на квартал „Надежда“. В нега е намерена и иззета суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Служители на участък „село Градец“ при РУ-Котел са посетили 22 самотно живеещи възрастни хора по време на операция по противодействие на битовата престъпност. Акцията е проведена на 27 и 28 февруари на територията на селата Градец, Медвен, Мокрен и Пъдарево. Проверени са 72 превозни средства и 132 лица. Осъществен е контрол на криминалния контингент. В хода на операцията са констатирани 32 нарушения,17 от които по Закона за здравето. Съставени са 15 акта по Закона за движение по пътищата и Закана за българските лични документи.

Проведени са беседи с 22 самотно живеещи в посетените населени места. Срещите са с превантивна цел и се извършват всяка седмица, като целта е да се добие информация за проблеми по отношение сигурността на хората. Полицейските инспектори, обслужващи малките населени места, следят за евентуални конфликти и оказват съдействие на възрастни хора по проблеми, касаещи тяхната сигурност.

 

На 28 февруари са извършени съвместни проверки от служители на РУ-Котел и РДГ-Сливен на ловни групи в землищата на селата Мокрен, Пъдарево и Жеравна. Целта е осъществяване на контрол по отношение правилното носене на ловно оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД. Нарушения не са констатирани.

 

Нова Загора: Водач на МПС, употребил наркотици, е установен от полицейски служители в град Нова Загора. Проверката е извършена на 27 февруари, около 18,10 часа, на ул. "Божур". 20-годишен водач на лек автомобил „Ауди А4“ е установен да управлява след употреба на метамфетамин. Задържане е за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 11 сигнала за произшествия в дните от 26 февруари до 1 март- Гасени са 7 пожара и е оказана техническа помощ при 3 от сигналите.

 

На 26 февруари, в 14,51 часа, е получен сигнал за пожар, възникнал в селскостопанска постройка в село Полско Пъдарево. Произшествието е ликвидирано в 15,30 часа от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Спасени са две съседни сгради. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън

 

На 1 март, в 01,54 часа е получен сигнал за пожар в гараж с леки автомобилии офис сграда в индустриалната зона на град Нова Загора. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Нова Загора и един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са леки автомобили бр. 4 ; бяла, черна и компютърна техника бр. 2 ; покривна конструкция кв.м. 360 ; готова продукция; мебели и други. Причината за пожара е късо съединение в ел.инсталацията на единия от автомобилите в гаража.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев