Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 24.02.2021 г.

ОДМВР-Сливен
24.02.2021 / 10:34

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 23.02.2021 г. до 06,00 часа на 24.02.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 393 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е 1 нарушение. Образувано е досъдебно производство в РУ-Котел.

Извършени са 72 самостоятелни и съвместни проверки с РЗИ-Сливен на места за обществено ползване и в градския транспорт. Съставени са 5 протокола за предупреждение и 8 акта, по чл.209а от Закона за здравето.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Сливен: Разкрита е домова кражба от служители на РУ-Сливен при извършване на патрулна дейност. В началото на миналата седмица екип на група „Охрана на обществения ред“ при извършване на нощен обход в град Сливен е забелязал мъж, който носи въдици. Полицейските служители предприемат проверка, при което мъжът изхвърля предметите, които носи, като прави опит да избяга. Той е задържан и отведен в РУ-Сливен. В хода на работата по случая се установява, че вещите са обект на кражба- 6 броя въдици и винтоверт на стойност около 400 лева. Тъжителят е установен след публикация в социалните мрежи, че полицията издирва собственика. Предметите са откраднати от избено помещение на жилищен блок в кв.“Младост“. Извършителят е мъж на 34 години от град Сливен, криминално проявен и осъждан. Първоначално е задържан за 24 часа. Работата по случая продължава по образуваното досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура-Сливен.

 

Нова Загора: 30-годишен водач на лек автомобил „БМВ“ е хванат да управлява с концентрация на алкохол 1,28 промила. Той е спрян от полицейски екип в град Нова Загора на 23 февруари в 22,50 часа. Отведен е в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производства.

 

Твърдица: Криминалисти на РУ-Твърдица са задържали извършители на кражба от частен имот в град Шивачево. На 23 февруари, в хода на операция по противодействие на битовата престъпност, за срок от 24 часа са задържани двама мъже на 30 и 35 години от същия град, извършили кражба на покъщнина, битова техника и сумата от 1000 лева от къща в град Шивачево. Част от инкриминираните вещи са иззети и предадени. Работата по досъдебното производство продължава под надзора на Районна прокуратура-Сливен

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Оставена без надзор печка на твърдо гориво е причината за възникване на пожар в къща, в сливенското село Сотиря. Сигналът е подаден на 23 февруари в 09,09 часа от съседи. Произшествието е ликвидирано в 10,40 от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожено е домашно имущество, битова техника и 25 кв.м. опушени стени. Спасена е сградата.

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев