Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 23.02.2021 г.

ОДМВР-Сливен
23.02.2021 / 09:50

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 22.02.2021 г. до 06,00 часа на 23.02.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 281 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 2 нарушение. Образувано са досъдебни производства в РУ-Котел.

Извършени са 55 самостоятелни и съвместни проверки с РЗИ-Сливен на места за обществено ползване и в градския транспорт. Съставени са 3 протокола за предупреждение и 4 акта, по чл.209а от Закона за здравето.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Сливен: За 3 часа криминалисти на РУ-Сливен разкриха кражба на пари и документи. Извършителите са задържани. Сумата е върната в пълен размер на собственика. Кражбата е заявена около 13,30 часа на 19 февруари от мъж на 52 години, водач на микробус от град Ямбол. Пред органите на реда той е обяснил, че след като е оставил за кратко време отключен микробуса, в района на автогарата в град Сливен, от него е открадната чантичка с документи и сумата от 400 лева. Полицейските служители предприемат незабавни издирвателни действия, като в рамките на няколко часа извършителите са установени, документите и паричната сума са иззети и върната на заявителя. Извършителите са две непълнолетни момчета на 16 и 14 години от селата Желю войвода и Тополчане. Те са задържани в домовете им от служители на участък „Петолъчка“. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Водач на лек автомобил, употребил наркотици, е установен от полицейски служители в град Нова Загора. На 22 февруари, около 23,30 часа, на ул.“Цар Освободител“ е извършена проверка на лек автомобил „БМВ“, управляван от мъж на 20 години от град Нова Загора. Пробата за употреба на наркотични вещества е показала положителен резултат за метамфетамин. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН- Сливен са ликвидирали своевременно пожари, като не са допуснали да причинят преки материални щети.

В 21,03 часа на 22 февруари е получен сигнал за запален комин на къща, на улица „Райко Жинзифов“. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма.

В 09,58 часа на 22 февруари екип на РСПБЗН-Твърдица е ликвидирал пожар в запалени отпадъци на ул. „Горска поляна“ в град Твърдица. Не са причинени щети.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев