Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 17.02.2021 г.

ОДМВР-Сливен
17.02.2021 / 10:32

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 15.02.2021 г. до 06,00 часа на 17.02.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

В дните от 15 до 17 февруари полицейски екипи са извършили 537 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е 1 нарушение. Образувано е досъдебно производство в РУ- Сливен.

Извършени са 86 самостоятелни и съвместни проверки с РЗИ-Сливен на места за обществено ползване и в градския транспорт. Съставени са 11 протокола за предупреждение и 12 акта, по чл.209а от Закона за здравето.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Сливен: Задържан е 48-годишен мъж, опитал да открадне техника и покъщнина от частен имот в град Сливен. На 15 февруари е получен сигнал от мъж на 39 години, който е заварил непознат мъж в наследствения си имот в град Сливен. В къщата е имало приготвени за изнасяне вещи. Пристигалите на място полицейски служители от участък „Надежда“ са задържали 48-годишния криминално проявен И.И. от град Сливен. Той е отведен в районното управление и задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при проверка на лек автомобил. На 15 февруари, около 22,20 часа, в град Сливен е извършена проверка на 30-годишния И.Д., водач на лек автомобил „Рено Меган“. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за метамфетамин и амфетамин. И.Д. е предал доброволно наркотично вещество, което при полевия тест е реагирало на метамфетамин. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

 

В РУ-Сливен са образувани две досъдебни производства за управление на нерегистрирани моторни превозни средства. Нарушенията са установени на 15 и 16 февруари в село Блатец и град Сливен. Досъдебните производства за са извършено престъпление по чл.345, ал.2 от НК.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Късо съединени в готварска печка е причината за възникване на пожар във фургон край язовир Жребчево, в землището на село Асеновец. Сигналът е получен на 17 януари в 02,43 часа. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Фургонът е унищожен. Спасени са 5 декара смесена гора и 5 каравани.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев