Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 12.02.2021 г.

ОДМВР-Сливен
12.02.2021 / 13:43

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ на МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 11.02.2021г. до 06,00 часа на 12.02.2021 г.

 

Задържани за кражби при специализирана операция на полицията в село Градец. На 11 февруари на територията на селата Градец, Медвен и Пъдарево е осъществена специализирана операция по противодействие на битовата престъпност, под ръководството на Окръжна прокуратура-Сливен. Извършени са проверки на търговски обекти, 80 превозни средства и 137 лица. Осъществен е контрол на лица с криминални прояви. Установени са извършители на кражби, извършени в други региони. В рамките на операцията е получен сигнал за кражба на битова техника и покъщнина от къща в село Пъдарево. В резултат на проведените незабавни действия извършителите са задържани- двама мъже на 29 и 20 години от същото село. По случая е образувано досъдебно производство. В търговски обект в село Градец, управляван от жена на 53 години, е установена незаконна търговия с тютюневи изделия. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на операцията са установени 29 нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за здравето.

Съвместните операциите на прокуратура и полиция по противодействие на битовата престъпност в малките населени места на ОДМВР-Сливен продължават.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на РДПБЗН-Сливен са се отзовали на 19 сигнала за произшествия през изминалото денонощие.

 

12 сигнала за паднали дървета, поради силния вятър в областта. Отстранени са дървета паднали върху пътното платно в Сливен, Твърдица, Шивачево, Горно Александрово, Градец, Пъдарево. Отстранени са отлепена мазилка от фасадата на жилищен блок на бул.”Цар Освободител” и опасно надвиснали тухли от сграда на ул. „Г.Икономов” в Сливен.

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев