Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 09.02.2021 г.

ОДМВР-Сливен
09.02.2021 / 10:18

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 08.02.2021 г. до 06,00 часа на 09.02.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 277 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е 1 нарушение. Образувано е досъдебно производство в РУ- Сливен.

Извършени са 61самостоятелни и съвместни проверки с РЗИ-Сливен на места за обществено ползване и в градския транспорт. Съставени са 7 протокола за предупреждение и 10 акта, по чл.209а от Закона за здравето.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Криминалисти на РУ-Нова Загора са иззели незаконно оръжие и боеприпаси. На 8 февруари е извършена проверка в жилището на 84-годишен мъж в село Загорци. Полицейските служители са намерили и иззели ловна пушка и боеприпаси за нея. 84-годишния мъж не притежава разрешително за носене и съхранение на огнестрелно оръжие. По случая в РУ-Нова Загора е започнато бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екипи на районните служби ПБЗН в Сливен, Котел и Нова Загора са се отзовали на 7 сигнала за паднали дървета на пътното платно. Отстранени са дървета, затруднили движението в: кв. "Дружба" до бл. 35, път II-66 до разклона за кв. Речица, с. Мечкарево до църквата, пътя гр.Нова Загора- с.Кортен, с. Еленово пътя за гр.Ямбол, път II - 48 до с.Тича, път II-48 на 2 км. след гр. Котел посока Петолъчка. При произшествията няма пострадали, не са причинени материални щети.

 

Късо съединение в ел.инсталацията на навес е най-вероятната причина за възникване на пожар в частен имот в село Струпец. Сигналът е получен на 8 февруари в 13,07 часа за пожар в стопанска постройка, собственост на 44-годишен мъж. Произшествието е ликвидирано в 15,00 часа от два екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Унищожени са 10 бали с фураж и 80 кв.м. покривна конструкция. Спасени са две съседни сгради.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев