Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 08.02.2021 г.

ОДМВР-Сливен
08.02.2021 / 10:57

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 05.02.2021 г. до 06,00 часа на 08.02.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

В дните от 5 до 8 януари полицейски екипи са извършили 1058 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 7 нарушения. Образувани са досъдебни производства- 2 в РУ- Сливен, 4 в РУ- Нова Загора и 1 в РУ-Котел. Извършени са 141самостоятелни и съвместни проверки с РЗИ-Сливен на места за обществено ползване и в градския транспорт. Съставени са 19 акта, по чл.209а от Закона за здравето. Екипи на РУ-Сливен са преустановили три части тържества с повече от 15 души в селата Глушник , Желю войвода и Трапоклово. На организаторите са съставени актове.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Сливен: Специализирана операция срещу наркоразпространението в Сливен. На 4 февруари криминалисти на РУ-Сливен са установили криминално проявен 28-годишен мъж при проверка на адрес в град Сливен. От жилището са иззети общо около 60 грама кристалообразно вещество, разпределено в различни опаковки, което при полевия тест е реагирало на амфетамин. Иззети са ел.везна, вещества и предмети, имащи отношение към извършваната престъпна дейност. За 24 часа е задържан 28-годишният Г.К., криминално проявен и осъждан за същото престъпление. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура-Сливен.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при осъществяване на патрулна дейност в град Сливен. Около 23,00 часа на 5 февруари в кв.“Дружба“ е извършена проверка на 25-годишен мъж. В него е намерена и иззета суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Служители на РУ-Сливен работят по заявени кражби на ел.проводници в село Чинтулово; бензинов агрегат от строителен обект в град Сливен; велосипед и златни накити от част дом в квартал „Надежда“. Престъпленията са извършени в дните от 5 до 7 февруари. Предприети са издирвателни и процесуално-следствени действия. Образувани за досъдебни производства.

 

Трима водачи на МПС, употребили наркотици, и двама с алкохол са установени от полицейски служители в град Сливен. От 5 февруари на територията на ОДМВР-Сливен е в ход специализирана операция по пътна безопасност.

На 5 февруари са извършени проверки на 38-годишен водач на лек автомобил „Пежо 207“ и 27-годишен водач на лек автомобил „БМВ“. Пробите и на двамата са показали положителен резултат за употреба на наркотични вещества- канабис и метамфетамин. Водачите са задържани за 24 часа. Образувани са бързи производства.

42-годишен мъж, водач на лек автомобил „Форд Фокус“, е хванат с 2,27 промила алкохол. Той е спрян за проверка на 6 февруари в 01,30 часа. Задържан е за 24 часа. По случая е започнато бързо производства.

На 7 февруари е спрян за проверка лек автомобил „Сеат“, управляван от водач на 35 години. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат 1,93 промила. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Тази сутрин в 02,20 часа е извършена проверка на 46-годишен водач на лек автомобил „Ауди А8“. Проверката за употреба на наркотици е показала положителен резултат за метамфетамин. Водачът е задържан за 24 часа . Образувано е бързо производство.

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев