Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 05.02.2021 г.

ОДМВР-Сливен
05.02.2021 / 10:33

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 04.02.2021 г. до 06,00 часа на 05.02.2021 г.

 

Продължават засилените проверки, извършвани от екипи на ОДМВР, за спазване на въведените противоепидемични мерки, във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. Областната дирекция на МВР в Сливен оказва пълно съдействие на институциите и изпълнява стриктно възложените й функции.

През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 382 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение в град Сливен. Образувано е досъдебно производство.

Съвместно с представители на РЗИ-Сливен са извършени 6 проверки във фитнес зала, хотелски комплекси и ресторанти на територията на град Сливен. Нарушения не са установени, съставени са протоколи за предупреждение.

Извършени са 65 самостоятелни проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт. Съставени са 11 акта, по чл.209а от Закона за здравето, за неносене на защитни маски в град Сливен - 2 акта в градския транспорт по линия №201 ; 4 акта в закритата част на кооперативния пазар; 5 акта в търговски обекти в кв. „Даме Груев“ и Сити център Сливен.

ОДМВР-Сливен апелира за отговорно поведение и спазване на въведените противоепидемичните мерки.

 

Нова Загора: Служители от участък кв.“Шести“ при РУ-Нова Загора са задържали мъж на 38 години за кражба на метали. На 4 февруари полицейски екип е хванал 38-годишния мъж докато се е опитвал да предаде в пункт за изкупуване на черни и цветни метали откраднати тръби и профили. При проверката се установява, че металите са обект на кражба от стопанска постройка, намираща се в двора на ПГСС-Нова Загора.

Мъжът е отведен в районното управление и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: Водач на лек автомобил, употребил наркотици, е установен от полицейски екип при извършване на патрулна дейност в град Сливен. На 4 февруари, в 12,30 часа, на ул.“Н.Карев“, е спрян за проверка лек автомобил „Волво“, управляван от мъж на 35 години от град Сливен. Проверката за употреба на наркотици е показала положителен резултат за метамфетамин. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

На 4 февруари, в 17,10 часа, полицейски екип предприема действия по извършване на проверка на лек автомобил „ВАЗ“, движещ се в посока от местност „Батмиш“ към квартал „Клуцохор“. Водачът не спира на подадения сигнал от полицейските служители, продължава движението си и се удря в ограда на частен имот.

Мъжът е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. Впоследствие се установява, че автомобилът е обект на кражба. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: Служители на РУ-Твърдица работят по случай на причинена тежка телесна повреда. На 4 февруари, около 18,34 часа, е получен сигнал за сбиване между двама мъже в град Шивачево. Пострадал е мъж на 36 години, който е откаран в МБАЛ-Сливен за оказване на медицинска помощ, без опасност за живота. Конфликтът е възникнал между роднини след употреба на алкохол. По случая има задържан. Образувано е досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев