Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 28.01.2021 г.

ОДМВР-Сливен
28.01.2021 / 10:36

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 27.01.2021 г. до 06,00 часа на 28.01.2021 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 183 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения. Извършени са 37 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт, за спазване на противоепидемичните мерки. Съставени са 8 протокола за предупреждение и 4 акта по чл.209а от Закона за здравето.

 

Сливен: Криминалисти от участък „Надежда“ са задържали извършител на домова кражба на стойност 2500 лева. На 25 януари 44-годишна жена е заявила, че за времето от месец август 2020 година до януари тази година от дома й в квартал „Надежда“ е извършена кражба на техника и други вещи. Стойността на населената щета е на стройност 2500 лева.След проведени незабавни издирвателни действия извършителят е задържан. Той е криминално проявен 35-годешен мъж от същия квартал. Отведен е в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. Доброволно е предал част от откраднатите вещи.

Работата по досъдебното производство продължава.

 

Полицейски екип на участък „Запад“, извършващ обход в малките населени места на община Сливен, е установил нарушения на ЗДвП. На 24 януари, около 18,20 часа, в село Чокоба е спрян за проверка 35-годишен мъж, водач на мотопед „Хонда“ без регистрационни табели. Водачът е неправоспособен и вече има наложено наказание по административен ред за управление на МПС. По случая е започнато досъдебно производство.

 

Твърдица: За броени часове криминалисти на РУ-Твърдица са задържали извършител на кражба. На 27 януари е заявена кражба на сумата от 800 лева и мобилен телефон „HTC“ на стойност 100 лева, собственост на 54-годишен мъж от село Сборище. При проведените незабавни издирвателни действия за извършеното престъпление е задържан 41-годишен мъж, криминално проявен и осъждан. Той е отведен в РУ-Твърдица и задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 

Нова Загора: Притежание на наркотици са установили полицейски служители от РУ-Нова Загора при разследване на кражба от търговски обект. На 27 януари е подадено заявление за кражба на алкохол от магазин в град Нова Загора. За извършеното престъпление са задържани двама жители на град Нова Загора, на 43 и 38 години. При задържането 43-годишният мъж е предал доброволно наркотично вещество- хероин.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Водач на МПС, употребил наркотици, е задържан от служители на РУ-Нова Загора.

На 27 януари, около 17,30 часа, в град Нова Загора, е извършена проверка на лек автомобил „Ауди А4“, управляван от мъж на 28 години. Полицейските служители са забелязали, че водачът е във видимо превъзбудено състояние, което е наложило да бъде извършена проверка за наркотици с техническо средство. Уредът е показал положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. Водачът е задържан за 24 часа. по случая е образувано досъдебно производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Късо съединени във фризер е довело да запалване на къща в новозагорското село Съдиево. Сигналът е подаден в 17,00 часа на 27 януари от съседи. Къщата е обитавана от мъж на 27 години, който не е бил на мястото по време на инцидента. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са домашно имущество, техника, 100 кв.м. покривна конструкция и 200 кв.м. опушени стени. Спасена е сградата.

 

Екип на РСПБЗН-Котел е оказал съдействие на ЦСМП, като е транспортирал пациенти на хемодиализа от линейката до домовете им в град Котел. Поради падналия сняг и невъзможност на медицинския екип да се придвижи в града, екип на районната служба ПБЗН е транспортирал пациентите- мъже на 60 и 67 години, до домовете им с помощта на високопроходима техника.

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев