Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 18.01.2021 г.

ОДМВР-Сливен
18.01.2021 / 11:29

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 14.01.2021 г. до 06,00 часа на 15.01.2021 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. В дните от 15 до 18 януари полицейски екипи са извършили 726 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение. Извършени са 147 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт, за спазване на противоепидемичните мерки. Съставени са 14 протокола за предупреждение и 19 акта по чл.209а от Закона за здравето.

 

Сливен: 37-годишен мъж е задържан от служители на участък „Петолъчка“ при РУ-Сливен за причиняване на телесна повреда. На 14 януари в частен дом в местността „Лозарски връх“ задържаният е нанесъл прободна рана с остър предмет, в областта на крака, на 25-годишен мъж. Пострадалият е приет за лечение в болнично заведение в град Сливен, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Трима водачи на МПС, употребили наркотици, са установени от полицейски екипи на 16 януари в град Сливен. В 01,30 часа, на ул.“Асен Златаров“ е извършена проверка на лек автомобил „Мазда 6“, управляван от водач на 25 години от град Сливен. Проверката за употреба на наркотици е показала положителен резултат за метамфетамин. По случая е образувано досъдебно производство.

Около 17,00 часа, на бул. „Илинденско въстание“ е извършена проверка за употреба на наркотици на 23-годишен мъж от град Сливен, водач на лек автомобил „Форд Фокус“. Пробата е показала положителен резултат за метамфетамин. Образувано е бързо производство.

В 19,50 часа, на бул.“Бургаско шосе“ е спрян за проверка лек автомобил „Алфа Ромео“, управляван от водач на 25-години от град Сливен. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за метамфетамин. По случая е започнато бързо производство.

 

Криминалисти работят по кражба от частен дом в град Сливен. За времето от 16 до 17 януари неизвестен извършител е проникнал през незаключена врата в къща, обитавана от мъж на 73 години, като е извършил кражба на парична сума. По данни на заявителя откраднатата сума е в размер на 7400 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: Водач на МПС с алкохол над 2,00 промила е установен от полицейски служители на РУ-Твърдица. На 17 януари, около 02,00 часа, в село Сборище, е извършена проверка на 56-годишен мъж, водач на лек автомобил „Опел Астра“. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат – 2,08 промила. Водачът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Нова Загора: Шест разкрити престъпления и девет задържани при операция на полицията в Нова Загора. За времето от 11 до 17 януари на територията на РУ-Нова Загора е проверена специализирана полицейска операция по противодействие на битовата престъпност под ръководството на Окръжна прокуратура-Сливен.

 

В хода на операцията са проверени 208 лица, 90 превозни средства, 14 обекта /животновъдни ферми и язовири/. В РУ-Нова Загора с полицейска мярка за 24 часа са задържани 9 извършители на престъпления. Разкрити са шест престъпления- притежание, разпространение и употреба на наркотични вещества, една кражба и управление на МПС след употреба на алкохол, наркотици и неправоспособност.

Съвместните операции на полиция и прокуратура по противодействие на престъпленията срещу личността и имуществото на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев