Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 12.01.2021 г.

ОДМВР-Сливен
12.01.2021 / 12:10

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 11.01.2021 г. до 06,00 часа на 12.01.2021 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 106 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения. Извършени са 30 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт, за спазване на противоепидемичните мерки. Съставени са 3 протокола за предупреждение и 5 акта по чл.209а от Закона за здравето.

 

Нова Загора: Кражба на 100 литра дизелово гориво са разкрили полицейски служители от РУ-Нова Загора. Сигналът е получен на 11 януари, в 14,45 часа. За времето от 9 до 10 януари от комбайн, намиращ се в стопански двор в село Караново, са източени 100 литра гориво. В резултат на предприетите незабавни действия и работа по горещи следи, за извършеното престъпление, са задържани трима мъже на възраст 31,20 и 17 години от същото село. Те са отведени в РУ-Нова Загора и задържани за 24 часа. Направили са пълни самопризнания. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Задържан е извършител на кражба от частен имот в град Нова Загора. На 11 януари 63-годишен мъж е подал заявление за кражба на велосипед и медни съдове от дома му. От проведените издирвателни действия, в рамките на няколко часа след получаване на сигнала, извършителят е установен и задържан. Той е криминално проявен мъж на 44 години от Нова Загора. Инкриминираните вещи са иззети и предадени. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Три бързи производства са започнати в РУ-Нова Загора за нарушения на Закона за движение по пътищата. На територията на РУ-Нова Загора тече операция по линия на пътната безопасност. На 12 януари, в 01,30 часа, е установен водач, употребил алкохол над 1,2 промила. В Нова Загора е извършена проверка на 31-годишен мъж от същия град, водач на лек автомобил „Фолксваген Пасат“. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат 1,36 промила. Водачът е отведен в РУ-Нова Загора и задържан за 24 часа.

В 21,30 часа, на 11 януари, в село Баня, е извършена проверка на лек автомобил „Пежо106“, управляван от мъж на 48 години от същото село. При проверката се установява, че водачът е неправоспособен и вече има наложено административно наказание за същото нарушение.

52-годишен мъж е установен да управлява лек автомобил „Фолксваген Пасат“, който не е регистриран по надлежния ред. Нарушението е установено на 11 януари в село Загорци.

 

Сливен: Четирима са задържани за притежание на наркотици в хода на засилената патрулна дейност в град Сливен.

На 11 януари, в 21,30 часа, при обход на парк „Юнак“, е извършена проверка на лек автомобил „Нисан Микра“. Установени са двама мъже на 26 и 28 години от град Сливен. Те доброволно са предали две пакетчета, съдържащи суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. Двамата са отведени в РУ-Сливен и задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В 23,30 часа, на 11 януари, на бул.“Ст.Стамболов“ е извършена проверка на 29-годишен мъж от град Сливен. В него е намерена и иззета суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на канабис. Мъжът е задържан за 24 часа в РУ-Сливен. Образувано е досъдебно производство.

Днес, малко след полунощ, в 00,30 часа, при обход на квартал „Българка“, е извършена полицейска проверка на 32-годишен мъж от град София, пътник в лек автомобил „Шкода Октавия“. Той доброволно е предал две пакетчета, съдържащи суха листна маса, която при теста е реагирала на канабис. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев