Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 11.01.2021 г.

Малко над 9000 къса цигари без бандерол са иззети при операция срещу нерегламентираната търговия с тютюневи изделия в град Сливен.
11.01.2021 / 13:20

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 08.01.2021 г. до 06,00 часа на 11.01.2021 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. В дните от 8 до 11 януари полицейски екипи са извършили 905 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установени са 3 нарушения. Образувани са досъдебни производства. Извършени са 118 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт, за спазване на противоепидемичните мерки. Съставени са 10 протокола за предупреждение и 15 акта по чл.209а от Закона за здравето.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен работят по случай на причинени материални щети върху общинска собственост на стойност около 7800 лева. Сигналът е получен на 8 януари от служители в община Сливен, които са установили, че е повредена бетонна конструкция на фонтан в кв.“Република“. Съоръжението е изградено по проект "Подобряване на градската среда", като нанесените щети е за около 7800 лева. След проведените издирвателни и процесуално-следствени действия от служители на сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен извършителите са задържани. Те са три непълнолетни момчета на възраст 15-16 години от сливенското село Чинтулово. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

 

Двама са задържани от криминалисти на РУ-Сливен за кражба от търговски обект в района на кооперативния пазар в град Сливен. През нощта на 6 срещу 7 януари двама криминално проявени мъже на 29 и 30 години от град Сливен са проникнали с взлом в магазин и са извършили кражба на лаптоп „Dell“ и стока на стойност около 2000 лева. Двамата са направили пълни самопризнания и са върнали част от откраднатите вещи. При задържането единият от извършителите е предал доброволно три пакетчета, съдържащи марихуана, с общо тегло 12 грама. Първоначално двамата са задържани за 24 часа. Работата по образуваните досъдебни производства продължава.

 

Малко над 9000 къса цигари без бандерол са иззети при операция срещу нерегламентираната търговия с тютюневи изделия в град Сливен. На 8 януари служители на икономическа полиция са извършили проверка на адрес в квартал „Даме Груев“. В жилище, обитавано от 43-годишен мъж са иззети 9320 къса цигари, без акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Притежание на наркотици са установили полицейски служители при извършване на патрулна дейност в град Сливен. На 9 януари, в 02,30 часа, в кв.“Дружба“ е установен 27-годишен мъж от град Сливен. В него е намерено и иззето наркотично вещество- канабис. Той е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Нова Загора: Взломна кражби е разкрита в рамките на специализирана операция на територията на РУ-Нова Загора. Акцията е с цел противодействие на престъпленията срещу личността и имуществото на гражданите под ръководството на Районна прокуратура-Сливен. Проведена е на 7 и 8 януари в град Нова Загора и селата Караново, Млекарево, Пет могили и Любенова махала.

По време на операцията служители на участък „Кв. Шести“ са задържали 42-годишен, криминално проявен мъж, за кражба на телевизор и други вещи от частен имот в град Нова Загора. Първоначално извършителят е задържан за 24 часа в РУ-Нова Загора. Работата по досъдебното производство продължава.

В хода на операцията са извършени проверки на 2541 лица, 252 превозни средства и 63 обекта. Констатирани са 58 нарушения на Закона за движение по пътищата и закона за българските лични документи.

 

Трима са задържани за притежание на наркотици при операция на полицията в Нова Загора. На 9 и 10 януари в града е проведена акция по противодействие на разпространението и употребата на наркотични вещества. При извършените проверки около 22,00 часа на 9 януари са установени двама мъже на 22 и 18 години от село Брястово. В тях са намерени и иззети наркотични вещества- канабис и метамфетамин. Двамата са задържани за 24 часа в РУ-Нова Загора. Образувани са досъдебни производства. В 00,30 часа на 10 януари е извършена проверка на 21-годишен мъж от град Нова Загора, като в него е намерено и иззето пликче, съдържащо канабис. Задържан е за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.

 

Котел: Ловци са проверявани от служители на РУ-Котел и РДГ-Сливен. От 6 до 15 часа на 9 януари са проверени 38 ловци от две ловни групи, излезли на ловен излет в землището на град Котел. Проверките са относно правилното носене на ловно оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД. Нарушения не са констатирани. С цел превенция са съставени предупредителни протоколи.

 

Още снимки от новината

Малко над 9000 къса цигари без бандерол са иззети при операция срещу нерегламентираната търговия с тютюневи изделия в град Сливен.

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев