Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 18.12.2020 г.

Специализирана операция по противодействие на битовата престъпност е осъществена на 17 декември от служители на РУ- Сливен под ръководството на прокуратурата.
18.12.2020 / 14:06

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 17.12.2020 г. до 06,00 часа на 18.12.2020 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 573 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения.

Извършени са 48 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт, за спазване на противоепидемичните мерки. Съставени са 14 протокола за предупреждение и 3 акта по чл.209а от Закона за здравето.

 

2000 лева глоба, отнета шофьорска книжка и свалени номера на автомобил за нерегламентиран превоз

 

На 17 декември е осъществена специализирана операция за установяване и санкциониране на водачи, извършващи нерегламентиран превоз на пътници и товари. Акцията е проведена от служители на икономическа и пътна полиция в Сливен, съвместно с Агенция „Автомобилна администрация“. В хода на операцията е установен лек автомобил „Део“, управляван от мъж на 60 години от село Тополчане. В хода на работата по случая се установява, че водачът системно превозва хора по маршрута град Сливен- село Тополчане, без да има издаден лиценз за превоз на пътници или удостоверение за таксиметров превоз, с което е нарушил разпоредбите на чл.6,ал.1 от Закона за автомобилните превози. Санкцията предвидена в закона е отнемане на свидетелството за управление на МПС и спиране от движение на автомобила за срок от 6 месеца и глоба в размер на 2000 лева.

Съвместните операции по установяване на нерегламентиран превоз на територията на ОДМВР-Сливен продължават.

 

11 разкрити престъпления само за ден при мащабна операция на полиция и прокуратура в Сливен

 

Специализирана операция по противодействие на битовата престъпност е осъществена на 17 декември от служители на РУ- Сливен под ръководството на прокуратурата. От началото на месец декември са заявени 7 кражби, извършени в квартал „Надежда“, на дрехи и обувки със сходен почерк. От проведените издирвателни действия за извършените престъпления е задържан криминално проявеният 18-годишен младеж от град Сливен. За кратък период от време той е извършил кражби от частни домове в кварталите „Надежда“ и „Ст. Заимов“, като нанесените щети са за над 1000 лева. Голяма част от откраднатите дрехи и обувки са иззети и върнати, в това число и хранителни продукти, откраднати от тераса на втория етаж в жилищна сграда в кв.“Ст.Заимов“. Извършителят е отведен в РУ-Сливен и първоначално задържан за 24 часа.

В хода на операцията са задържани двама мъже на 24 и 31 години, извършили 2 взломни кражби от складово помещение в кв.“Даме Груев“ и пункт за изкупуване на черни и цветни метали на обща стойност 1700 лева. Голяма час от откраднатите вещи са издирени и предадени.

Задържан е мъж на 30 години от град Ямбол, извършил кражба на вещи на стойност 150 лева от лек автомобил „БМВ“, паркиран в квартал „Даме Груев“.

За срок от 24 часа е задържан 34-годишен мъж от град Сливен за кражба на велосипед на стойност около 150 лева от ул.“Д. Пехливаноов“. Велосипедът е продаден от извършителя и към момента се издирва.

19-годишно момиче от град Сливен е задържано за кражба на хранителни продукти и 60 лева от павилион на бул.“Цар Освободител“ в центъра на град Сливен.

Работата по образуваните досъдебните производства продължава от разследващи полицаи и криминалисти на РУ-Сливен под надзора на Районна прокуратура.

 

Още снимки от новината

Специализирана операция по противодействие на битовата престъпност е осъществена на 17 декември от служители на РУ- Сливен под ръководството на прокуратурата.

 

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев