Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 17.12.2020 г.

ОДМВР-Сливен
17.12.2020 / 10:50

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 16.12.2020 г. до 06,00 часа на 17.12.2020 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 475 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение в РУ-Нова Загора. Образувано е досъдебно производство.

Извършени са 37 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт, за спазване на противоепидемичните мерки. Съставени са 21 протокола за предупреждение и 1 акт по чл.209а от Закона за здравето.

 

Сливен: Иззети наркотици и един задържан при операция срещу наркоразпространението. Акцията е проведена на 15 декември от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР-Сливен със съдействието на екипи от РУ-Нова Загора. В хода на операцията, целяща установяване на лица, занимаващи се с разпространение на наркотици, в село Езеро е извършена проверка на лек автомобил "Фолксваген Туран". При последвалите процесуално-следствени действия в автомобила и личния обиск на водача полицейските, служители са намерили и иззели около 300 грама марихуана и сумата от 2300 лева. Задържан е 23-годишният водач на автомобила. Той е от град Сливен, криминално проявен за същото престъпление. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура.

 

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

На 16 декември, в 11,51 часа, е получен сигнал за запален лек автомобил „Ланд Ровър Дискавъри“, управляван от водач на 60 години в град Сливен. Инцидентът е станал по време на движение на ул. „Дибич Забалкански“. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН- Сливен. Пострадали няма. Унищожен е автомобилът. Причината за пожара е техническа неизправност.

 

На 16 декември, в 09,48 часа, в РСПБЗН – Котел е получен сигнал за теч на газ от газов котлон. Инцидентът е станал в къща, собственост на 72-годишна жена в град Котел. Пострадали няма. Екипът на РСПБЗН-Котел е обезопасил газовата бутилка.

Причината е техническа неизправност.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев