Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 11.12.2020 г.

---
11.12.2020 / 10:34

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 10.12.2020 г. до 06,00 часа на 11.12.2020 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 573 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Няма установени нарушения. Извършени са 40 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт, за спазване на противоепидемичните мерки. Съставени са 6 протокола за предупреждение и 3 акта по чл.209а от Закона за здравето.

 

Разкрити кражби на имущество и домашни животни при спецакция на прокуратура и полиция в Сливенско

 

Задържани са петима, откраднатите вещи и животни са върнати на собствениците

 

Специализирана операция по противодействие на битовата престъпност е осъществена на 9 и 10 декември от криминалисти на РУ-Сливен под ръководството на

прокуратурата. В хода на операцията са извършени множество процесуално-следствени действия в квартал „Надежда“ и селата в община Сливен. Извършени са допълнителни издирвателни действия на територията на РУ-Нова Загора и Твърдица. Установени са извършителите на кражби на мобилни телефони, пари и домашни животни. Задържани са петима криминално проявени на възраст между 23 - 37 години от селата Гергевец, Ценино, Сборище и Оризари.

Престъпленията са регистрирани в началото на месец декември. Заявени са четири кражби на мобилни телефони и пари от таксиметрови автомобили и кражба на четири броя коне от землището на село Селиминово.

Двама мъже от село Гергевец на 23 и 30 години са установени като извършители на кражба на три мобилни телефона и сумата от 200 лева от четири таксиметрови автомобила в град Сливен. Двамата са отведени в РУ-Сливен и задържани за 24 часа. Вещите, обект на кражбата, са предадени от извършителите и върнати на собствениците. По време на операцията е разкрита кражба на три домашни животни-коне, откраднати за времето от 28 ноември до 8 декември от землището на село Селиминово. За извършеното престъпление са задържани трима мъже на 37,34 и 25 години то селата Сборище, Оризари и Ценино. Животните са намерени и предадени на собствениците.

Предстои провеждане на допълнителни процесуално-следствени действия за разкриване и документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните.

Работата по образуваните досъдебни производства продължава под надзора на прокуратурата.

 

Водач с алкохол 2,48 промила е установен от полицейски служители при специализирана операция. На 10 декември, около 17,00 часа, на път ІІ-53, между град Сливен и село Крушаре, е спрян за проверка лек автомобил „Фиат Марея“, управляван от водач на 53 години от град Сливен. Пробата за употреба на алкохол е показала положителен резултат – 2,48 промила. Мъжът е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е започнато бързо производство.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев