Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 10.12.2020 г.

Специализирана операция срещу незаконната сеч в село Градец
10.12.2020 / 10:01

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 09.12.2020 г. до 06,00 часа на 10.12.2020 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие полицейски екипи са извършили 634 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушение в РУ-Котел, образувано е досъдебно производство.

Извършени са 60 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт, за спазване на противоепидемичните мерки. Съставени са 5 протокола за предупреждение и 10 акта по чл.209а от Закона за здравето.

 

Котел: Специализирана операция срещу незаконната сеч в село Градец. Акцията е проведена вчера от служители на РУ-Котел, Специализираните полицейски сили при ОДМВР-Сливен и служители на ТП ДГС - Котел, РДГ-Сливен, ЮИДП-Сливен. В хода на операцията са проверени 60 адреса и 120 лица в село Градец. В 28 имота са установени различни кубици дърва за огрев, добити незаконно. В частните домове, където са установени нарушенията, са съставени по две акта за незаконно добиване и за съхранение на незаконно допити дърва. Съставени са общо 56 акта, иззети са около 40 кубика.

Глобата, предвидена в Закона за горите, е от 50 до 3000 лева плюс стойността на незаконно добитата дървесина.

Служители на участък „Градец“ оказват съдействие при редовните проверки на РДГ-Сливен в землищата на селата Градец и Медвен, с цел пресичане на незаконната сеч и опазване на горския фонд.

 

Сливен: Водач с алкохол над 1,2 промила е установен от полицейски служители в град Сливен. На 9 декември, в 08,40 часа, на бул. „Илинденско въстание“ е извършена проверка на лек автомобил „Лексус“, управляван от 57-годишен водач от град Сливен. Пробата за употреба на алкохол на водача е показала положителен резултат – 1,83 промила. Той е отведен в РУ-Сливен и задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

Екип на РСПБЗН-Нова Загора е ликвидирал своевременно пожар, възникнал в комин на къща. Имотът е в град Нова Загора, собственост на 68-годишна жена. Няма пострадали. Пожарът не е причинил преки материални щети.

Още снимки от новината

Специализирана операция срещу незаконната сеч в село Градец

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев