Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 23.11.2020 г.

Близо 60 000 къса контрабандни цигари са иззети при операция на ОДМВР Сливен
23.11.2020 / 10:45

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 20.11.2020 г. до 06,00 часа на 23.11.2020 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. В дните от 20 до 22 ноември полицейски екипи са извършени 1618 проверки за спазване на карантината на територията на областта. Установено е едно нарушения в РУ-Сливен.

В областта са извършени 246 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт, за спазване на противоепидемичните мерки.

За констатирани нарушения са съставени 15 акта по чл.209а от Закона за здравето и 15 предупредителни протокола.

 

Близо 60 000 къса контрабандни цигари са иззети при операция на ОДМВР Сливен

 

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР-Сливен са извършили проверки на превозни средства и частни домове в хода на специализирана операция по противодействие на престъпления против данъчната система. На 20 ноември на територията на община Нова Загора са извършени действия по установяване случаи на нерегламентирана търговия с тютюневи изделия. При проверка на лек автомобил „Фолксваген Туарег“, в близост до село Каменово, са намерени и иззети 20 000 къса цигари марка „Marlboro“ без акцизен бандерол. При извършване на процесуално-следствени действия в частен дом в град Нова Загора са иззети 30 000 къса цигари без акцизен бандерол от марката "Gold Mount" и 9 960 къса цигари без акцизен бандерол от марката " Marlboro". Във връзка с установените случаи са образувани две бързи производства.

 

Сливен: Двама мъже на възраст 49 и 62 години от град Котел са установени от криминалисти на ОДМВР-Сливен в момент на изкопни работи в земеделска нива между сливенския квартал “Дебелата Кория“ и село Камен. Двамата са хванати от полицейски екип в момент на извършване на обход с металотърсач и изкопни дейности. При последвалите процесуално-следствени действия в дома на единия от задържаните са иззети различни предмети и монети, за стойността на които е назначена експертиза. Работата по случая продължава. Образувано е досъдебно производство.

 

Нова Загора: 35-годишен мъж е задържан в РУ-Нова Загора за причиняване на терасна повреда. На 22 ноември, около 14,00 часа, в промишлената зона на град Нова Загора е възникнал скандал между двама мъже на 35 и 44 години от кв.“Шести“. В резултат на конфликта 35-годишният Д.М. е причинил порезна рана с нож в областта на бедрото на 44-годишния мъж. Той е приет в МБАЛ-Сливен за оказване на медицинска помощ без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Нова Загора разследват взломна кражба от търговски обект в село Стоил войвода. През нощта на 20 срещу 21 ноември неизвестен извършител е проникнал в магазин за хранителни стоки през прозорец на складово помещение към обекта. Извършена е кражба на около 200 кутии цигари, различни марки и една бутилка алкохол. Стойността на щетата е в процес на установяване. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Котел: Масови проверки на ловци в района на община Котел. От 06,00 до 15,00 часа на 21 ноември служители на РУ-Котел и РДГ-Сливен са извършили проверки на 62 ловци от 5 ловни групи, излезли на лов в землищата на град Котел и село Кипилово. Проверките са относно правилното носене на ловно оръжие и спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД. Не са установени нарушения. С цел превенция са съставени 5 констативни протокола и 5 протокола за предупреждение.

 

В РУ-Котел е започнато бързо производство за причиняване на телесна повреда. На 19 ноември в село Градец е възникнал конфликт между двама мъже на 20 и 38 години от селото. В резултат на това 20-годишният С.Г. е причинил телесна повреда- счупена лява ръка, на 38-годишния мъж. С.Г. е задържан за 24 часа.

 

Пожарна безопасност и защита на населението

 

На 21 ноември, около 05,00 часа, е възникнал пожар в котелно помещение в цех за производство на паркет в град Сливен. Съобщението е получено в РСПБЗН -Сливен в 05,02 часа. Произшествието е ликвидирано в 06,40 часа от 2 екипа. Пострадали няма. Спасена е сградата. Унищожени са 2 тона дървени стърготини и 4 броя дървена дограма. Причината за пожара е техническа неизправност.

 

На 21 ноември, в 19,33 часа, е получен сигнал за пожар в къща в село Самуилово. Произшествието е ликвидирано от 2 екипа на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма. Спасена е сградата. Унищожени са домашно имущество, 80 кв.м. покривна конструкция и 120 кв.м. опушени стени. Причината за пожара е късо съединение в ел. инсталацията на сградата.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев