Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 09.11.2020 г.

ОДМВР-Сливен
09.11.2020 / 10:40

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 06.11.2020 г. до 06,00 часа на 09.11.2020 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. В дните от 6 до 9 ноември полицейски екипи са извършени 1075 проверки за спазване на карантина на територията на областта. Няма установени случаи на нарушаване на карантината.

В областта са извършени 177 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт, за спазване на противоепидемичните мерки. За констатирани нарушения са съставени 18 акта по чл.209а от Закона за здравето и 26 предупредителни протокола.

 

 

Котел: Служители на РУ-Котел и РДГ-Сливен са извършили съвместни проверки на ловци на територията на община Котел. На 8 ноември са проверени 22 ловци, излезли на ловен излет в землищата на град Котел и селата Жеравна и Медвен. Проверките са с цел спазване разпоредбите на ЗОБВВПИ и ЗЛОД и правилното носене на ловно оръжие. Нарушения не са констатирани.

 

56-годишен мъж от село Градец е задържан за причиняване на телесна повреда. На 4 ноември след битов конфликт 56-годишният мъж е причинил лека телесна повреда на 52-годишна жена, с която живее на семейни начала в село Градец. Жената е приета в МБАЛ-Сливен за лечение без опасност за живота. Назначена е съдебномедицинска експертиза. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: Пътно произшествие с пострадал пешеходец е станало на 7 ноември в град Сливен. Около 10,00 часа, на ул. „Охрид“, товарен автомобил „Рено Мастер“, управляван от 34-годишен водач, при движение на заден ход, е ударил 55-годишен мъж. Пострадалият е откаран в МБОЛ-Сливен и настанен за лечение. Участниците в произшествието са от град Сливен. Пробата за употреба на алкохол на водача е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 8 ноември, в 22,33 часа, в РУ-Сливен е получено съобщение за настъпило пътно произшествие в местността „Батмиш“. Лек автомобил „Лексус“, управляван от водач на 23 години, след като е загубил управление, се е ударил в ограда на частен имот край пътя. От произшествието е пострадал 20-годишен мъж, пътник в автомобила. Той е транспортиран до МБАЛ-Сливен с фрактура на лява ръка. Пробата за употреба на алкохол на водача е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти на РУ-Сливен работят по кражба на дамска чанта. На 8 ноември 80-годишна жена е заявила, че около 15,15 часа, на бул.“Хаджи Димитър“ в град Сливен, неизвестен извършите е откраднал дамската й чанта, съдържаща мобилен телефон, документи и лични вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

 
 

Copyright © 2008-2023 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев