Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 05.11.2020 г.

ОДМВР-Сливен
05.11.2020 / 10:35

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 04.11.2020 г. до 06,00 часа на 05.11.2020 г.

 

ОДМВР-Сливен оказва пълно съдействие на институциите за спазване на въведените противоепидемични мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. През изминалото денонощие полицейски екипи са извършени 387 проверки за спазване на карантина на територията на областта. Установени са два случая на нарушаване на карантината в РУ-Сливен и РУ-Твърдица, образувани са досъдебни производства.

В областта са извършени 82 проверки на места за обществено ползване и в градския транспорт, за спазване на противоепидемичните мерки. За констатирани нарушения са съставени 12 акта по чл.209а от Закона за здравето и 15 предупредителни протокола.

 

Сливен: Криминалисти на РУ-Сливен работят по две кражби от части домове, заявени на 4 ноември. През нощта на 1 срещу 2 ноември от имот, собственост на 33-годишна жена от Сливен, е извършена кражба на ел. проводници, като са срязани кабелите от стълба към къщата. За времето от 2 до 4 ноември от двора на частен имот в град Сливен, собственост на 28-годишна жена, са откраднати строителни материали. Нанесената щета е в процес на установяване.

Извършени са огледи, предприети са процесуално следствени действия. Образувани са досъдебни производства.

 

Нова Загора: Водач на МПС, употребил наркотици, е установен от полицейски служители в град Нова Загора. Малко след полунощ днес патрулен екип на РУ-Нова Загора е спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от 35-годишния В.Й. от град Нова Загора. При проверката с техническо средство за употреба на наркотици той е показал положителен резултат за амфетамин и метамфетамин. По случая е започнато бързо производство.

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев