Сливен, кратки вечерни новини, 29.09.2020 г., вторник

Сливен
29.09.2020 / 15:54

Плюшени мечета, закачени за металните жалони, преграждащи пешеходната алея на сливенския булевард „Стефан Стамболов“, предизвикаха интерес у минувачи и смут в мрежата.

В Актовата зала на РУО – Сливен днес официално беше подписан Договор за придобиване на статут на ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ на ДСД – гимназия – изпитен център за Немска езикова диплома Второ ниво В2/С1.

Областният управител Чавдар Божурски изпрати писмо до министъра на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, с което поиска становището му относно терена на бившата Специализирана болница за активно лечение на белодробни болести, в ликвидация, в Сливен.

Наградата за принос и постижения в публицистиката, историко-краеведческите изследвания и опазване на културно-историческото наследство на Сливен и сливенския край – „Д-р Иван Селимински”, за 2020 г. се присъжда на Щилияна Василева.

През последното денонощие в Сливенско има девет заразени с коронавирус.

Община Сливен завърши проекта за укрепване на свлачището на селище Качулка.

В СУ "П.К. Яворов"-Сливен пред II А клас беше проведена дигитална презентация на първия от поредицата буквари на природния лечител и вече любимец на децата - Цар Билкар.

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев