Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 28.09.2020 г.

ОДМВР-Сливен
28.09.2020 / 12:51

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

За времето от 06,00 часа на 25.09.2020 г. до 06,00 часа на 28.09.2020 г.

 

Сливен: Нерегламентирана продажба на стоки с търговски марки, обект на авторско право, и разпространение на нелегален тютюн, са установили служители на икономическа полиция в Сливен. На 26 септември е осъществена полицейска операция във връзка с противодействие на закононарушенията, свързани с производството и разпространението на стоки с търговски марки, обект на авторско право, нарушаващи правата на интелектуалната собственост и продажба на акцизни стоки без акцизен бандерол. В хода на акцията при проверка в търговски обект в центъра на град Сливен, са иззети облекла, носещи марките ""Tommy Hilfiger", "Gucci", "Calvin Klein", "Boss","Polo", "Emporio Armani" "Guess". От частен имот кв.“Комлука“ е иззет ситно нарязан тютюн, без акцизен бандерол. По случаите са образувано досъдебни производства.

 

Криминалисти на РУ-Сливен са задържали извършител на грабеж. На 17 септември 30-годишният П.Й е откраднал сумата от 500 лева от мъж на 20 години в игрална зала в град Сливен, след като е използвал сила и заплахи. П.Й. е задържан в края на миналата седмица, след като е направил опит да се укрие. Той е отведен в РУ-Сливен и първоначално задържан за 24 часа. Направил е пълни самопризнания. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Двама са задържани за кражба на мобилни телефони при операция на РУ-Сливен. Кражбите са заявени в районното управление на 21 и 23 септември. 30-годишният А.М. от град Сливен е откраднал мобилен телефон „Самсунг А10“ от мъж на 51 години от частен дом в сливенския квартал „Даме Груев“. Той е предал доброволно откраднатата вещ и е направил пълни самопризнания. Задържан е за 24 часа в РУ-Сливен. Работата по досъдебното производство продължава.

25-годишният криминално проявен Г.С. от град Сливен е извършил кражба на мобилен телефон „Самсунг Галакси А8“ от момиче на 18-години, докато е пробвала дрехи в магазин в центъра на град Сливен. Г.С. доброволно е предал откраднатия телефон. Той е задържан за 24 часа в РУ-Сливен. Работата по досъдебното производство продължава.

 

Две бързи производства са започнати в РУ-Сливен за управление на МПС след употреба на наркотици и за неправоспособност. На 25 септември, на ул.“Райна Княгиня“ е извършена проверка на 40-годишната Д.И. от град Сливен, водач на лек автомобил „Ситроен“. Пробата за употреба на наркотици е показала положителен резултат за метамфетамин. Д.И. е задържана за 24 часа.

На 26 септември, в 22,30 часа, на бул.“Цар Симеон“ е извършена проверка на лек автомобил „Ягуар“ , управляван от 34-годишния И.И. от град Сливен. При проверката се установява, че водачът е неправоспособен и вече има наложено административно наказание за същото нарушение.

 

Нова Загора: Водач с алкохол над 1,2 промила е установен от полицейски служители в град Нова Загора. На 27 септември, около 05,05 часа, е извършена проверка на лек автомобил „БМВ“, управляван от 38-годишния Д.Д. от град Нова Загора. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба 1,34 промила. По случая е образувано бързо производство.

 

Котел: Установени малолетни след 22,00 часа на обществени места в Котел при специализирана полицейска операция. През нощта на 26 срещу 27 септември на територията на РУ-Котел е проведена операция по линия на престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества, продажбата на алкохол и тютюневи изделия на малолетни и непълнолетни лица и присъствието им на обществени меса, в питейно увеселителни заведения, зали за хазарт и клубове след 22,00 часа без пълнолетен придружител. В хода на акцията са установени 7 малолетни и непълнолетни момчета без придружители на обществени места. Съставени са 5 протокола за предупреждение. На 2 от момчетата са съставени актове по Закона за закрила на детето, след като нарушението е установено повторно и лицата имат съставени протоколи за предупреждение. По време на операцията са установени нарушения по ЗДвП, ЗБЛД и Наредбата на общината.

 

 

 
 

Copyright © 2008-2022 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев