Сливен, кратки вечерни новини, 24.09.2020 г., четвъртък

Сливен
24.09.2020 / 15:53

Общинският съвет гласува единодушно дългогодишния началник на инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ д-р Митко Баев и художника доц. Красимир Добрев да бъдат удостоени със званието „Почетен гражданин на Сливен“.

Три са новите случаи на COVID-19 в Сливенска област през последното денонощие – пациентите са възрастни хора, жители на Нова Загора.

В периода 18-22 септември на територията на ОДМВР-Сливен се проведе специализирана операция по пътна безопасност във връзка с честването на Деня на независимостта – 22 септември, и придружаващите го почивни дни.

Димитър Сяров от Сливен бе сред участниците в националния протест на 22 септември, наречен от организаторите „Велико народно въстание – 3“.

Денко Делчев положи днес клетва, като общински съветник от ПП ГЕРБ – Сливен, той заема мястото на Юлия Пелишева – Гавазова, която излезе от местния парламент и по лични причини заминава да живее в столицата.

В първият ден на Националния фестивал на детската книга, в галерия „Сирак Скитник“ бе открита изложба с илюстрации от Международния студентски конкурс „Из приказния свят на Валери Петров” – експозицията включва над 80 творби на студенти от художествените академии в 5 държави и е посветена на 100 г. от рождението на писателя.

На 25 септември /петък/ от 20:00 часа на крепост "Туида" гостува звездното актьорско трио Асен Блатечки, Малин Кръстев и Димитър Бакалов с хитовата комедия "Заложи на сигурно" от Владимир Джурджевич.

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев