AMD пусна първите “Zen”-базирани мобилни процесори за Chromebook лаптопи

Технически данни
24.09.2020 / 09:24

– Acer, ASUS, HP и Lenovo ще представят широка гама системи от начално до премиум ниво –

 

Санта Клара, Калифорния, 24 септември 2020 г. – AMD (NASDAQ: AMD) обяви първите AMD Ryzen™ и най-новите AMD Athlon™ мобилни процесори за платформата Chromebook. Проектирани в сътрудничество с Google, C-серията чипове AMD Ryzen и Athlon 3000 ще намерят място в първите досега Chromebook лаптопи снабдени със “Zen” технология. Мобилни системи от тази категория ще бъдат пуснати от Acer, ASUS, HP и Lenovo пез 4-тото тримесечие на 2020 г. C-серията AMD Ryzen 3000 предлага до 212% по-добра производителност за многозадачност и създаване на съдържание в сравнение с предишното поколение AMD-базирани Chromebook машини . С вградена AMD Radeon™ графика, мобилните процесори AMD Ryzen 3000 от C-серия разполагат с най-мощното графично решение, налично в Chromebook система .

 

C-серията мобилни процесори AMD Ryzen и Athlon 3000

Изградени по мощна “Zen” архитектура и снабдени с най-добра в класа си AMD Radeon графика, базираните на AMD технологии Chromebook компютри са бързи, с отлична реакция при сърфиране на интернет, в многозадачен режим или показване на поточно видео. Енергоефективните мобилни чипове могат да се вграждат в по-тънки и по-леки Chromebook модели, които да осигуряват по-дълъг живот на батерията, както и Wi-Fi 6 и Bluetooth 5 възможности за разширена свързаност .

 

Мобилният процесор AMD Ryzen 7 3700C предлага висока производителност за Chromebook машини, която предоставя:

• До 251% по-добра графична производителност в сравнение с AMD Chromebook компютрите от предишното поколение

• До 104% по-висока офис продуктивност в сравнение с AMD Chromebook компютрите от предишното поколение

• До 152% по-висока производителност при редактиране на фотографии в сравнение с AMD Chromebook компютрите от предишното поколение

 

С-серията мобилни процесори AMD Ryzen и Athlon 3000 ще се появят съвсем скоро в преносими системи от големите ОЕМ производители като Acer, ASUS, HP и Lenovo за домашния и корпоративния пазар, както и за образованието.

 

“Chromebook мобилните компютри продължават да бъдат бързо разрастващ се пазарен сегмент, където потребителите търсят съвременен дизайн и отлична функционалност за своята работа, за образование и за отдих с Chrome OS,” каза Джон Соломон, вицепрезидент на Chrome OS в Google. “Нашето партньорство с AMD, заедно с безпрецедентното предлагане на Ryzen-базирани Chromebook машини, дава на домашните потребители и на бизнеса още по-широк избор ценово достъпни модели за бързи връзки, дълъг живот на батерията и възможност да се справят с множество задачи в тяхното ежедневие.”

 

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев