Сливен, кратки вечерни новини, 18.09.2020 г., петък

Сливен
18.09.2020 / 15:56

Тръгва делото за изнасилването на старица в Шивачево заради което дойде главният прокурор, за по-малко от два месеца Районна прокуратура – Сливен, приключи разследването и предаде на съд 19-годишния извършител.

Апелативният съд в Бургас потвърди доживотната присъда без право на замяна за убиеца на 7-годишната Кристин от Сотиря, вчера присъдата бе потвърдена на втора инстанция.

Общината укрепи свлачището в участъка от пътя Сливен – връх Българка – Раково, предприети са бързи възстановителни действия, за да се избегнат инциденти и нарушаване на общинската инфраструктура.

На 24 септември ще се проведе редовната сесия на общинският съвет в Сливен.

От 23 до 25 септември в Сливен ще се проведе XXII Национален фестивал на детската книга – тази година фестивалът ще протече при изключителни мерки за сигурност заради коронавируса.

За поредна година Местната комисия за борба с трафика на хора – гр. Сливен се включва в една от най-мащабните информационни кампании в света против трафика на хора Walk For Freedom / Поход за свобода 2020 – от 17 септември до 17 октомври можете да подкрепите каузата и да покажете своята креативност като нарисувате, изпеете, изтанцувате, снимате или напишете какво означава за вас свободата и публикувате вашата творба в социлните мрежи с хаштаг: #ЗначениетоНаСвободата

Трима са заразени с коронавирус през последното денонощие в Сливенско.

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев