Дебат за състоянието на Европейския съюз: Урсула фон дер Лайен ще се обърне към Парламента

Урсула фон дер Лайен ще очертае работата на Комисията за справяне с кризата, предизвикана от COVID- 19 © EU 2020-EP/DLL
16.09.2020 / 10:15

В контекста на пандемията от COVID-19 и икономическа криза, евродепутатите ще направят преглед на постигнатото до момента от Комисията на г-жа фон дер Лайен, в сряда от 10.15 ч. (бг време).

 

Можете да гледате пленарния дебат чрез EP Live, и EbS+.

 

Урсула фон дер Лайен се очаква да очертае въздействието от работата на Комисията за смекчаване на последиците от кризата от COVID-19 в областта на здравеопазването и икономиката. Очаква се също така тя да представи своята визия за икономическото възстановяване, борбата с климатичните изменения и положението в съседните на Европа държави.

 

Лидерите на политическите групи ще направят преглед на работата на Европейската комисия и ще очертаят визията си за приоритетите на ЕС. Този ежегоден дебат за състоянието на Европейския съюз дава възможност на евродепутатите да упражняват контрол върху работата и плановете на Европейската комисия и да помогнат за определянето на бъдещите насоки на ЕС.

 

Днес от 17.00 до 19.00 ч. (българско време) Парламентът ще проведе централно събитие, в което водещи евродепутатите ще обсъдят приоритетите на Европейския съюз и ще отговарят на въпроси и идеи на граждани. Можете да проследите събитието на живо тук https://multimedia.europarl.europa.eu/en/together-for-better-europe_20200915-1500-SPECIAL-OTHER-1_vd .

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев