EVN oткри новообзаведена класна стая в Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“ в Ямбол

EVN oткри новообзаведена класна стая в Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“ в Ямбол
15.09.2020 / 14:10

Инициативата е част от подкрепата на дружеството за развитие на дуалното обучение в сферата на електротехниката

 

На 15 септември 2020 г. ЕVN България откри нова класна стая в Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“ в Ямбол. Оборудването в класната стая е дарение от компанията и включва всичко необходимо за учебния процес - мебели за учениците и учителя, обучителни табла на стените и допълнителна техника.

 

EVN България е партньор на гимназията в Ямбол от 2017 г, като в момента общо 31 ученика в 8, 9, 10 и 12 клас се възползват от дуалната форма на обучение.

 

През 2019 г. ЕVN изгради в гимназията учебна стена „По пътя на електрическия ток“, която представя пътя на електрическата енергия – производство, пренос и разпределение.

Новооборудваната класна стая през 2020 г. е естествено продължение сътрудничеството между компанията и учебното заведение.

 

На откриването на класната стая присъства инж. Здравко Братоев, изп. член на съвета на директорите на Eлектроразпределение Юг (част от EVN), г-жа Емилия Кремъкова, директор на ПТГ „Иван Райнов“, зам.-областния управител на Ямбол г-н Волен Дичев и др.

 

В рамките на сътрудничеството между EVN и ПТГ „Иван Райнов“ Ямбол ще се подготвят кадри за професионалното им развитие в сферата на електротехниката. Целта е изграждане на професионални умения в реална бизнес среда у учениците.

 

Това е третата EVN класна стая, която компанията реновира и оборудва изцяло. През 2018 г. същата класна стая бе оборудвана в Пловдив, а през 2019 г. – в Бургас.

 

Кампанията е част от инициативата на EVN България за развитие на дуалното обучение в сферата на електротехниката. За 5-та поредна учебна година EVN България стартира инициатива за дуално обучение в паралелки в 10 училища в Югоизточна България. Общо 217 деца имат възможност да използват добрите практики на дуалното обучение – едновременно обучение и работа в реална работна среда. От тях 98 ученици стартират дуално обучение за първа година.

Още снимки от новината

EVN oткри новообзаведена класна стая в Професионална техническа гимназия „Иван Райнов“ в Ямбол

 

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев