ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО: Първата реч за състоянието на Съюза на Урсула фон дер Лайен и дискусия с български анализатори след това

Урсула фон дер Лайен
15.09.2020 / 09:46

На 16 септември (сряда) председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще произнесе своята първа реч за състоянието на Съюза пред Европейския парламент.

https://ec.europa.eu/info/strategy/strategic-planning/state-union-addresses/state-union-2020_bg

В нея тя ще представи своята визия за Европа и приоритетите за предстоящата година.

Речта и пленарният дебат в Европейският парламент ще се предават на живо и могат да се гледат от 10:00 ч. българско време с превод на български език по сателитния канал EbS https://audiovisual.ec.europa.eu/en/ebs/live/1 (изберете от аудио менюто желания език) и на Фейсбук страницата на Представителството на Европейската комисия в България - https://www.facebook.com/ECinBulgaria/ .

След края на речта на председателя Фон дер Лайен и първите изказвания на политическите групи в Европейския парламент Представителството на Европейската комисия Ви кани да проследите онлайн дискусия в Дома на Европа в София, в която анализ на основните послания и значението им за България ще направят:

 

• Весела Чернева, заместник-директор на Европейския съвет за външна политика и директор на софийския офис

• Георги Ангелов, старши икономист от Институт Отворено общество – София

• Веселин Желев, журналист от списание “КлубZ”

 

В разговора ще участват също Цветан Кюланов, изпълняващ длъжността ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, и Теодор Стойчев, ръководител на Бюрото на Европейския парламент в България.

 

Онлайн дискусията в София ще се излъчва на живо на Фейсбук страницата на Европейската комисия в България, както и на интернет страницата на Представителството.

https://www.facebook.com/ECinBulgaria/

https://ec.europa.eu/bulgaria/events/state-of-the-union-2020_bg

 

Допълнителна информация

Всяка година през септември председателят на Европейската комисия произнася пред Европейския парламент реч за състоянието на Съюза. В нея се прави равносметка на постиженията през изминалата година и се представят приоритетите за следващата година.

Председателят също така посочва как Комисията ще се справи с най-неотложните предизвикателства пред Европейския съюз и представя идеи за оформяне на бъдещето на ЕС.

Обобщение на изпълнените политически ангажименти 1 година след началото на мандата на Комисията „Фон дер Лайен“ ще намерите тук - https://ec.europa.eu/info/sites/info/files/von-der-leyen-commission-one-year-on_bg.pdf .

Повече информация и предишни речи за състоянието на Съюза ще намерите тук - https://ec.europa.eu/info/strategy/strategic-planning/state-union-addresses_bg .

 

Отдел "Преса и медии"

Представителство на ЕК в България

Европейската комисия е отговорна за защитата на личните данни. Всички лични данни се обработват съгласно Регламент (ЕС) 2018/1725.

Европа Директно – Сливен
https://www.europedirect-sliven.eu/
 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев