АКАД. ИВАНКА ДЕНЕВА – С ПОКАНА ОТ СОРБОНАТА-ПАРИЖ, ЗА УЧАСТИЕ В НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ

АКАД. ИВАНКА ДЕНЕВА – С ПОКАНА ОТ СОРБОНАТА-ПАРИЖ, ЗА УЧАСТИЕ В НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ
11.09.2020 / 14:32

Форумът с изследователи от цял свят се организира от Академията за иновации, знания и предприемачество ACIEK-2021, Sorbonne, Paris и ще се проведе през м. юни 2021 г. – при предоставяне на материалите и таксата в регламентирания срок на настоящата година. На участниците са предложени присъствена и виртуална форма за включване - сега и в бъдеще, с оглед на вирусната обстановка в света. Както пишат организаторите, имейлът за поканата „е получен от научните публикации на автора, считани за публични източници съгласно испанското законодателство за защита на данните, както и съхранени във файл с данни, принадлежащ на Академията за иновации, предприемачество и знания, използвани за изпращане на информация и за предстоящата конференция”, организирана, съвместно с Парижкия Пантеон 1- Сорбонски университет.

Извън създаването на книги в жанровете на романа, разказа, драмата и критиката и включването в национални конференции с литературно-критически анализи, акад. д-р Иванка Денева участва и в дейността на Института за иновации към Българската академия на науките и изкуствата - София. Сред нейните трудове е и изследването за „новаторските приноси на учените-енциклопедисти от Сливенско в обществено-политическия живот и в европейската наука от XIX в.”; Ив. Денева бе поканена да рецензира и книгата „Психотехники” на акад. проф. Г. Ламбаджиев, разкриваща новите му подходи в сферата. Редица родни критици отбелязват търсенията на авторката д-р Денева в сферата на класическото наследство и модерността и симбиозата им в личното й творчество: сп. „Изследовател”– орган на Института за иновации, публикува в 2018 г. изследването на В. Борисова на тема „Иновационните подходи на д-р Иванка Денева за реформиране на драматургичния род/жанр”, като този аспект обстойно анализира и Кр. Кацарска в изданието на Института за иновации(2019 г.).

Организаторите на конференцията в Париж съобщават, че през юни 2020 г. вече е осъществена „първата виртуална форма на научния форум ACIEK, като съгласно информацията за подготовката на предстоящия - ACIEK-2021 г., е предвидено „пленарните заседания да се проведат в Сорбона Университет – една от най-историческите учебни сгради в града и в света”. Те прилагат и списък от издания в няколко профила, индексирани съответно в „основната колекция на Wos, в Wos ESKI и Skopus списания, сред които из сферата на социалните науки и промени, икономиката, управленската наука, иновациите, информационните системи, предприемаческото поведение, приложните науки за взимане на решения и др.

Посочени са и възможностите на ACIEK-2021, Sorbonne-Paris в процеса „за осигуряване на ново място за срещи, разширяване „на мрежата” от контакти и за незабравими моменти с приятели” и съмишленици в науката.

Почитателите на творчеството на писателката могат да се запознаят с поместената в националния Портал „Култура.бг”(раздел„Книги”) рецензия на д-р Р. Чернокожева за романа на Ив. Денева „Кръстопъти и ветрове”, под заглавие: „Кръстопътищата на душата. Психоаналитични нюанси”, (с над 3,400 посещения.)

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев