Сливен, кратки вечерни новини, 05.09.2020 г., събота

Новата визия на спортна зала "Асеновец" в Сливен
05.09.2020 / 15:58

Седем са заразените с коронавирус в Сливенско през изминалото денонощие – всички са регистрирани в община Котел.

Художничката Натали Киранова подреди своята дебютна изложба в галерия „Май“ под надслов „Усещам със сърцето си красотата на света“ – експозицията може да бъде разгледана до 12 септември.

36 общински язовира на територията на Сливенска област са прехвърлени за управление и стопанисване от държавата – това са водоеми, за чиято поддръжка и ремонт общините нямат средства.

Специализираната прокуратура обвини четири лица за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотични вещества в Сливен и областта – те са задържани на 3 септември 2020 г. при специализирана полицейска операция на служители от Териториалния сектор „БОП“-Сливен.

Шест номинации за наградата „Добри Чинтулов“ за 2020 г. са подадени в Община Сливен – призът се връчва за постигнати високи художествени резултати в областта на литературата и изкуството, на творци със значителен принос за духовното развитие на Сливен и българската култура.

Творческа работилница за родители и деца организират от Регионален исторически музей Сливен заедно с екипа на крепостта „Туида“ – инициативата е по повод Европейските дни на наследството 2020 г.

Нова схема на градския транспорт въвеждат в Сливен от 14 септември – оптимизира се графикът на автобусите с номера 2, 3, 5, 7, 9, 11, 14, 22, 24, 116 и 201, а всички останали градски и извънградски линии ще продължат по досегашното разписание.

 
 

Copyright © 2008-2021 ТУИДА НЮЗ | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Анна Вълева | Програмиране и SEO от Христо Друмев